Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (290)

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Baví mě to. Celou 1. řadu jsem shlédla v poměrně krátké době, zkrátka nemohla jsem se toho nabažit. Pořád jsem chtěla zjišťovat, co bude dál. Ale je tu jedno slůvko - ale. Ale mám pocit, jako bych to už někde viděla. Postavy mně přijdou hrozně průhledné a děj je velmi, opravdu velmi, povědomý. Je to škoda, protože námět je více než zajímavý. No, jsem zvědavá na druhou sezónu :) ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

V kostce - čtyři středoškolské übersamice, které obtěžuje jejich mrtvá kamarádka. Zní to pitomě, ale ve výsledku to není tak hrozné. Mrtvá kamarádka je skutečně mrtvá, jen si někdo s děvčaty pod jménem nebožky pohrává a dělá to skutečně bravurně. Ústřední zápletka se díl po dílu rozrůstá do mnohem větších rozměrů, podezřelých přibývá a ubývá a ozvěny minulosti doléhají na hlavní hrdinky čím dál tím víc. Atmosféra a vůbec celé ztvárnění prostředí má šmrnc a jen podtrhuje podivný příběh. Samozřejmě se každý díl, vzhledem k cílové skupině diváků (tedy spíše divaček), neobejde bez typických vztahových a rodinných "problémů". Je to prostě takový holčičí soft-horror, který se hned tak neokouká. Hvězdičkové hodnocení platí pro první sérii, u druhé si odečtěte hvězdičku. Zjevně se s druhou řadou moc nepočítalo a na scénáři, který už začíná být až absurdní, to jde dost poznat. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že našroubovat poměrně propracovanou detektivně-mysteriózní linii do seriálu, ve kterém jsou čtyři hlavní postavy puberťačky (jejichž archetypy v dnešní době převážně řeší jen kluky, oblékání, líčení…), je zatraceně originální tah. Neříkám, že by se v minulosti nenašly seriálové počiny podobného ražení, ale co do celkové koncepce a vyznění jsou „Krásné malé lhářky“ opravdu neotřelou a neokoukanou záležitostí. Je třeba si odmyslet a povznést se nad skutečnost, že jsou všechny mužské postavy v tomto seriálu prezentovány v ryze negativním duchu (ať dříve či později). Na druhou stranu to může být pochopitelné minimálně z toho důvodu, že se jedná o spíše holčičí seriál, pokud bych chtěl zarytě škatulkovat. Za začátku mi některé epizody vadily, protože v nich bylo moc vaty a téměř žádná akce. Jak se ovšem postupně všechno začíná rozplétat, poodhalovat, ale také více zamotávat, dostane se seriál do fáze, kdy (světe, div se!) téměř vše souvisí se vším, milostné pletichy jsou najednou až na výjimky úzce propojeny s onou detektivní linií a o absenci napětí již nemůže být ani řeč. Finále první série pak řadím k jedněm z těch nejlepších, jaká jsem za posledních několik let na seriálovém poli viděl. Doufám, že koncept nastavený v první řadě se podaří úspěšně transformovat i do řad dalších, protože velmi pevně doufám, že je zde ještě spousta nevyužitého potenciálu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Zoufalé manželky pro teenagery. I já se tomuto přirovnání neubráním. Klasická americká vztahovka doplněná o mysteriózní linku, ano, občas člověk převrací oči v sloup a leccos musí překousnout. Hlavní hrdinky se rozhodně nechovají jako šestnáctileté děcka a některé na to ani nevypadají, ale tak co, až budu chtít něco realistického z teen prostředí, pustím si britský Skins. Prostě mě to baví. O nějakých velkých hereckých výkonech se nemůžeme vůbec bavit, ale chemie mezi postavami funguje na jedničku. Občas si říkám, že čas strávený u tohoto seriálu by šel jistě využít mnohem lépe, ale když já chci tak vědět, kdo je "A" a kdo je vrah. Po druhé sérii: Musím jednu hvězdu ubrat, scénář je čím dál tím hloupější a některé věci už se nedají překousnout tak snadno jako v první sérii. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem nějaký seriál, který mě zaujme hlavně kvůli sympatickým postavám. Mám totiž právě rozdívaného Preachera, kde je hlavní postava nesympatický kněz, dále Hannibala, není třeba komentovat a Outcast, kde je zase feťák... A tady jsou všechny postavy sympatické.. ale na druhou stranu, no, ehm... 1. série je nudná, řeší se hlavně vztahy. A to vždy vede k něčemu, co může "A" zneužít. Ale pilot byl zajímavějíší, než zbytek. Finále napínavé. 35%. 2. série O hodně lepší. Více napínavějíší, méně vztahů, více napětí. Ať už kvůly zmizelé doktorky Sullivanové anebo kvůli naháňky "A" v lese. + obstojné finále... Hodně to láká na další díly, hlavně teda vždy těch posledních 40 vteřin na konci každého dílu. 55% Nejlepší mi příjde Spencer :). 3. řada: Oproti 2. určitě pohoršení. 45% 4. řada - Zase lepší, na úrovni 2. řady. Skoro vůbec se neřeší vztahy a jsou zde zajimavějíší a nečekanějíší zvraty než v předchozích řadách. 55% Spencer už není tak sympatická a moje oblíbenkyně je Hanna. Pátá řada se taky pěkně rozehrává. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

  • Představitelka Alison Dilaurentis Sasha Pieterse byla v pilotním díle mladší než postava, kterou ztvárnila. Bylo jí 13 let, zatímco její postavě 15 let. Věkově se pak se svou postavou sešla v 5. sérii, kdy obě dosáhly 18 let. (Hollka)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama