Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (290)

Hild 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Zoufalé manželky pro teenagery. I já se tomuto přirovnání neubráním. Klasická americká vztahovka doplněná o mysteriózní linku, ano, občas člověk převrací oči v sloup a leccos musí překousnout. Hlavní hrdinky se rozhodně nechovají jako šestnáctileté děcka a některé na to ani nevypadají, ale tak co, až budu chtít něco realistického z teen prostředí, pustím si britský Skins. Prostě mě to baví. O nějakých velkých hereckých výkonech se nemůžeme vůbec bavit, ale chemie mezi postavami funguje na jedničku. Občas si říkám, že čas strávený u tohoto seriálu by šel jistě využít mnohem lépe, ale když já chci tak vědět, kdo je "A" a kdo je vrah. Po druhé sérii: Musím jednu hvězdu ubrat, scénář je čím dál tím hloupější a některé věci už se nedají překousnout tak snadno jako v první sérii. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi pohádky o bohatých, štíhlých, bílých a krásnýchj američanech, pokud je tam nějaká nadsázka a humor, jako Desperate Housewifes neboTwin Peaks. Ale seriál o bandě bílých anorektiček, které se v šestnácti oblékají a malují jako štětky, všechny randí s klukama, ale žádná s nimi nespí, je-v zemi, která se potýká s rasismem a obesitou- vrchol pokrytectví. A ke všemu netřídí odpad, časopisy vyhazují do koše na odpadky stejně jako nenačatý muffin. Adorace blbosti. ()

Reklama

bobrux 

všechny recenze uživatele

V kostce - čtyři středoškolské übersamice, které obtěžuje jejich mrtvá kamarádka. Zní to pitomě, ale ve výsledku to není tak hrozné. Mrtvá kamarádka je skutečně mrtvá, jen si někdo s děvčaty pod jménem nebožky pohrává a dělá to skutečně bravurně. Ústřední zápletka se díl po dílu rozrůstá do mnohem větších rozměrů, podezřelých přibývá a ubývá a ozvěny minulosti doléhají na hlavní hrdinky čím dál tím víc. Atmosféra a vůbec celé ztvárnění prostředí má šmrnc a jen podtrhuje podivný příběh. Samozřejmě se každý díl, vzhledem k cílové skupině diváků (tedy spíše divaček), neobejde bez typických vztahových a rodinných "problémů". Je to prostě takový holčičí soft-horror, který se hned tak neokouká. Hvězdičkové hodnocení platí pro první sérii, u druhé si odečtěte hvězdičku. Zjevně se s druhou řadou moc nepočítalo a na scénáři, který už začíná být až absurdní, to jde dost poznat. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem seriálu (po prvních 3 dílech) dala 5*, v průběhu první série se scvrkly na 4*. No a po finále 2. série nemůžu jinak než zase smrsknout hodnocení o stupeň dolů aneb to co ze začátku byl velmi zajímavý seriál, producenti a všichni okolo z něj udělali další komerční trhák pro puberťačky, který evidentně snad neskončí. Aneb tak strašně "nenápadně" otevřený konec pro další sérii jen tak neuvidíte. Úprava 29. 10. 2013: No nekecej.. tak v episodě s04e12 jsme se konečně dozvěděli, kdo je "A". Upřímně jsem byla dost v šoku a překvapená. Tuto osobu bych fakt nečekala, ani mě nikdy nenapadla. Každopádně jop, přidejte si tam novou postavu a podivuhodné náhody nehorázně strašidelného a divného městečka, ať to se to protáhne na další 3 řady. Konec 4. série: No tož jasně, že A teda není ta osoba a zase mají nového podezřelého, evidentně kokota, který zavraždil svou matku a myslel si, že zavraždil svou ségru, ale taky to tak nemuselo být, protože tady nikdy nevíte, jak to teda ve skutečnosti bylo, je a natož bude. Každopádně nejspíše je mrtvý Ezra i Alisonina matka, ale čert ví, třeba zase někdo vstane z mrtvých, je normální se totiž vyhrabat polomrtvá z hlíny nebo přežít střelbu do vnitřních orgánů.... tož se uvidí v 5. sérii.... doufejme, že konečně poslední, jinak už fakt budu nasraná:D ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých seriálových guilty pleasures. Pretty Little Liars jsou velmi návykové jednoduše z toho důvodu, že jsou napínavé a já pořád ještě nemám nejmenší tušení, kdo sakra A je. Také trable s kluky nejsou nijak otravné, vztahy jsou normální a ústřední kvarteto je sympatické. Největší problém mi dělá Emily, nejraději mám Spencer. Ráda se taky podívám, co nového mají slečny na sobě. Jistě, nejedná se o nějakou superbombu, tohle je nenáročné guilty pleasure s malým bonusem v podobě napětí a záhad a je nutné k němu tak přistupovat. s2 Sice víme, kdo je A, ale vlastně nevíme nic. 2. série udržela nastavenou laťku a jsem zvědavá na season 3.s3 Třetí série pokračuje ve vyjetých kolejích, jen se o něco více vraždí. Opět se objeví víc otázek než odpovědí a začíná to být poněkud únavné. Navíc největší zlom v sérii tvůrci v závěru vezmou zpátky (nebo ne?). Další důkaz, že Spencer je nejsilnější malá lhářka, i když spadne na dno. Tak trochu doufám, že čtvrtá série bude poslední. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

  • Ashley Benson si počas natáčania vyslúžila prezývky "The Prankster", teda "vtipkárka", kvôli svojmu humoru a vylomeninám, ktoré robievala, keď napríklad Keeganovi Allenovi (Toby) nenápadne dala do vlasov žuvačku a ten si to všimol až pri sprchovaní. (Arsenal83)
  • Na konci epizody Aria (Lucy Hale) vyjde z domu a má vlasy učesané a suché. Když však o chvíli později vstupuje do deště, má vlasy mokré ještě dřív, než jí je déšť smáčí. (Rose.Doesnow)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama