Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (291)

bobrux 

všechny recenze uživatele

V kostce - čtyři středoškolské übersamice, které obtěžuje jejich mrtvá kamarádka. Zní to pitomě, ale ve výsledku to není tak hrozné. Mrtvá kamarádka je skutečně mrtvá, jen si někdo s děvčaty pod jménem nebožky pohrává a dělá to skutečně bravurně. Ústřední zápletka se díl po dílu rozrůstá do mnohem větších rozměrů, podezřelých přibývá a ubývá a ozvěny minulosti doléhají na hlavní hrdinky čím dál tím víc. Atmosféra a vůbec celé ztvárnění prostředí má šmrnc a jen podtrhuje podivný příběh. Samozřejmě se každý díl, vzhledem k cílové skupině diváků (tedy spíše divaček), neobejde bez typických vztahových a rodinných "problémů". Je to prostě takový holčičí soft-horror, který se hned tak neokouká. Hvězdičkové hodnocení platí pro první sérii, u druhé si odečtěte hvězdičku. Zjevně se s druhou řadou moc nepočítalo a na scénáři, který už začíná být až absurdní, to jde dost poznat. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Pretty Little Liars mi doporučila kamarádka v době (která stále pokračuje), kdy jsem čekal na 16. díl 3. série Vampire Diaries. Nečekal jsem od něj nic extra, ale pohodovou odreágovačku. Té se mě dostalo a ještě s pěkným hereckým obsazením, jemuž bezkonkurenčně vévodí nádherná Ashley Benson. PLL není v ničem převratná, ale pokud hledáte slušnou odreágovačku, která často i pobaví, je to rozhodně dobrá volba. ()

Reklama

Angelic-77

všechny recenze uživatele

Místy až moc předvídatelná a jednoduchá teenage pohádka, která se zjevně inspirovala u úspěšnější a z mého pohledu i povedenější Gossip girl. Když chcete na tři čtvrtě hodiny vypnout mozek a pobavit se u některých primitivních zápletek, u kterých nemusíte ani na vteřinu přemýšlet, jelikož vám hned vzápětí tvůrci Pretty little liars polopaticky naservírují rozuzlení, tak by měl být tenhle seriál jasná volba. Zatímco zmiňovanou Gossip girl v pohodě zkousnou lidi ve věku 20+, tenhle seriál je skutečně jen pro teenagery, z toho důvodu ho ani nebudu hodnotit, poněvadž by to bylo z mé pozice neobjektivní. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Hned po pár dílech se stal mým oblíbeným. Nejen, že jsem zpočátku nevěřila, že tenhle "teenagerovský" seriál bude mít takový potenciál, dokonce jsem se obávala o velkou podobnost s Gossip Girl nebo o mladší verzi Zoufalých manželek. Místo toho obrovské překvapení po 2 dílech. Konečně seriál s odlišnou zápletkou, který vás nutí sledovat seriál dál a dál. Člověk neví, kdo A je, jelikož scénarísti bravurně kličkují mezi podezřelými, nedávají nám moc vodítek, nejspíš si pak připravujé velké odhalení na konec. Baví mě to moc (!), dokonce i po tolika dílech to má stále švih a spád. Velký důraz tvůrci kladou také na propracovanost a propojenost postav. Oblíbené postavy: Spencer, Ezra ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Hello Upper Rosewood, I have something I want to tell you, but you have to promise to never tell anyone... Do you swear on your life? Jakožto fanda Gossip Girl jsem se s nadšením musel kouknout na pilot a moje pocity jsou smíšené. Postavy zajímavé, ale jednoduché... Z GG jsem si zvykl na modní průpravu v jednotlivých dílech a i tady si rád oblečky slečen (hlavně slečny samotné) prohlídnu, ale to nic nemění na tom, že tu máme další Guilty pleasure seriál... Atmosféra dobrá, ale uvidíme jak se to vymysterizuje dále. ?% [HD] ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

  • Na konci epizody Aria (Lucy Hale) vyjde z domu a má vlasy učesané a suché. Když však o chvíli později vstupuje do deště, má vlasy mokré ještě dřív, než jí je déšť smáčí. (Rose.Doesnow)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama