Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů, který těží z prostředí a z dobré hudby, ale výrazně kulhá na samotný příběh i chování postav. Během sledování jsem si pro sebe vymýšlel různé teorie, proč to tak je, jak to celé funguje, ale tvůrci mi neustále moje teorie vyvraceli, až jsem si uvědomil, že to vlastně žádnou pořádnou logiku nemá a ten historický příběh tam byl jen pro plezír, jen aby se neřeklo. Takhle zmrvený děj mě mrzí o to víc, protože ten potenciál tam byl cítit. 40% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Upřímně, až doteď jsem si myslel, že horory se dělí na slashery a duchařiny. Ale tady to je zkombinované. To by mi ani nevadilo, konec konců, nepamatuji si, že bych někdy viděl něco podobného ale… hodně násilně našroubované. Jako by režisér uprostřed filmu přišel na to, že ty scény na plátně nemůže vysvětlit a tak se do toho začal zamotávat, až přepsal pravidla hry. A my se to dozvíme až deset minut před koncem a to ještě hodně debilním způsobem (a to se raději nezmiňuju o berličkách typu "jak do toho začlenit minulost, abychom to vysvětlili divákům? To je ono, dáme tam flashback, který se zjeví jednomu z těch borců na poli, co na tom, že to nedává smysl?") Neříkám, párkrát jsem se poměrně slušně vylekal, ale jednak mě dorazilo to otočení pravidel (ze slasheru jsme přešli do duchařiny) a jednak kvůli postavám, kterým přejete smrt za jejich neuvěřitelně stupidní chování… teda, kromě té holky (a to já normálně lidem v hororech fandím, přece nejsem žádný sadista, no ne? :-)) a proto nemůžu dát víc než 40 %. Podívejte se na nějaké lepší horory typu [Rec], Devil či Mirrors a tímhle neztrácejte čas. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod je aj napriek slnečnému svitu pekne pochmúrny. Výborne nasnímané kukuričné pole vyvoláva očakávanie v niečo tajomné a strašidelné. Potom to však, paradoxne s príchodom tmy, povolí. Pridá sa však na brutalite a maskách a hororový fanda tým pádom odpúšťa mierny posun smerom dolu. Šikovný malý horor, ktorý sa škriabe na vyššie hodnotenie ostošesť, ale nakoniec stále len skĺzne do priemeru. Ale ešte stále do toho lepšieho. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby měly všechny filmy z After Dark Originals alespoň takovouhle kvalitu, tak bych se vůbec nezlobil. Husk je hororem, v němž hlavní roli hrají strašáci a kukuřice. Scarecrow je poměrně hojně užívaná hororová postava, většinou ale neskončí v příliš dobrém filmu. Tentokrát se to naštěstí docela povedlo. Husk se nesnaží budovat nějakou jednotnou hutnou atmosféru, spíš využívá takového toho moderního instantního strašení, ale hlavně že to funguje. Zkrátka příjemná, rychle odsýpající jednohubka, která na vyšší hodnocení nedosáhne hlavně kvůli scénáři, který hojně využívá otřesných berliček typu potřebujeme odhalit minulost strašidla, tak ji některému z hrdinů vyjevímě ve snu / halucinaci. Koukatelný průměr. 6/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Husk by kľudne mohol byť voľným pokračovaním či neortodoxným remakeom výborného Scarecrowsu z roku 1988, nakoľko v mnohých ohľadoch ho nápadne pripomína, čo sa týka kvality sa však tomuto o 23 rokov staršiemu strašiackemu hororu nemôže rovnať. Husk to v porovnaní so Scarecrows znateľne prehráva najmä čo sa atmosféry týka a úmyselne neprehľadný strih akčných scén tomu tiež moc nepridal. V merítku úrovne filmov z posledných After Dark Horrorfestov však Husk určite bez problémov obstojí a celkovo ide o horor, ktorý diváka neurazí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama