Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

habertek 

všechny recenze uživatele

To byla jedním slovem NÁDHERA!!! Jak někdo dovede do dvaceti minut vměstnat tolik lítosti, smutku, soucitu, odhodlání, laskavosti, dojetí, pospolitosti, hrdosti, životní energie, radosti......................................To člověk nevidí ani ve většině filmů trvajících 90 a víc minut! Normálně jsem se u toho rozbulel jako malá holka! Nemělo to sebemenší chybičku!!! ()

Ká$aM.D 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně emotivní snímek, který ke konci přinutí člověka se od srdce usmát. Vím, že v životě je to leckdy horší, ale tento krátký film dává naději řadám takto postižených lidí a ukazuje jim, že člověk se nemá vzdávat a měl by mít chuť do života a ta odhodlanost by měla být o to větší, čím na ně byla příroda krutější. Filmy tohoto typu mám rád a vždy mě donutí se hluboce zamyslet. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Oproti Sloniemu mužovi celkom iná kategória filmu. Tentokrát je to skôr citové vydieranie z ťažkého postihnutia bez nejakého hlbšieho príbehu alebo vývoja postáv, čo by sa do 20 minút ani nedalo vtesnať. Podmanivá hudba a charizmatická hlavná postava neobjektívne zvyšujú hodnotenie o jednu hviezdu. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jedno velké citové vydírání, které je ale plné elánu, naděje a to je hlavní. Lidi se často posmívají těm, ke kterým nebyl život spravedlivý, ale už si neumí představit, jaké by to bylo být v té samé kůži. Tady je ve dvaceti minutách shrnut a zjednodušen příběh Nicka Vujicice a byla to krásná myšlenka, něco takového vytvořit. Navíc s nádhernou hudbou, která hladí po uších i duši. Co víc dodat...podívejte se sami, z toho človíčka srší život, jak to jen dělá? :) ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Butterfly circus je krásný příběh s nádechem alegorie. Místy sice může hraničit až s kýčem, ale pokud se nad ním divák zamyslí, jeho poselství ho dokáže pohladit po duši. Snímek mi připomněl jeden slavný Cicerův výrok: "Přátelství činí naše štěstí zářivějším, zvyšuje jeho třpyt, neštěstí pak činí snesitelnějším, poněvadž je sdílí a snáší s námi společně. " ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama