Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (121)

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film, po jehož shlédnutí sem si připadal jako bavlněná košile zmačkaná týden v batohu. Kdybych věděl, že mě za deset minut zmačká, roztrhá a rozemele srdíčko na cucky, asi bych se na to stejně neuměl připravit a dopadl bych nemlich stejně. Příběh o cirkusu, v kterém každý nehledě na svůj pohnutý osud může být hvězdou (atrakcí) nejen vizáží, ale hlavně způsobem, jak se s osudem vypořádá. Příběh o naději a úctě. Několik málo minut pozitivní energie, která z vás vyprchává zatraceně pomalu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím větší útrapy, tím velkolepější vítězství." Cesta bezkončetinového Willa z výstavního regálu k vlastnímu cirkusovému číslu je sice víc dojemná než zábavná, ale mně se to líbilo. Patrně proto, že Nick Vujicic je bezkonkurenční optimista a i já díky němu vím, že dokážu, cokoli budu chtít. Tedy dokážu to, když nebudu líný, budu víc makat, budu kvalitněji jíst, ale ta šance tu je. ()

Reklama

balcazar 

všechny recenze uživatele

"Nie je nič dobré na demonštrácii fyzických deformácií." Každý človek je výnimočný, len musí prísť na to, čím. Predsudky, pozeranie sa na druhých cez prsty sú rakovinou ľudského charakteru. Krátkometrážne filmy nepozerávam, preto sa ešte ťažšie ako inokedy (nerozhodnosť u mňa celkom bežná) rozhodujem, aké hodnotenie udeliť. Čítam v komentároch, že to je vlastne skutočný príbeh, preto je možné, že po ďalšom pozretí odpálim plné hodnotenie. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyvkle moc nevyhledávám filmy s cirkusovou tématikou, ale musím přiznat, že tohle mě vážně chytlo za srdce. Nádherná atmosféra a nádherný příběh. Něco co člověka vážně zahřeje u srdce a svým spůsobem poukáže na to, že každý má právo a i šanci na to aby byl šťastný. Jediné co k tomu stačí je věřit v to a nevzdávat se. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V podstate som doposiaľ ani netušil o nejakom Nickovi Vujicicovi, či vôbec jestvuje, no odteraz na neho asi už len tak rýchlo nezabudnem... totižto tento „Muž bez končatín,” pripomína práve niečo, ako "ľudské torzo," ak by som chcel byť teraz škaredo cynickým, no i napriek svojmu značnému handicapu, vskutku vôbec nerezignoval na svojej životnej púti, to sú holé fakty; Motýlí cirkus je krátkometrážnym titulom, naladeným v motivačnom charaktere z cirkusového prostredia, odohrávajúceho sa počas Veľkej hospodárskej krízy v USA niekedy v 30. rokoch 20. storočia. Čo sa teda ešte týkalo i príslušného obsadenia, tak mi bol najviac známym najmä „Hadí muž” v podaní Douga Jonesa. Taká kombinácia Slonieho muža & pozitívneho myslenia, s pridanou hodnotou v podobe vhodne zvoleného hudobného doprovodu, ktorý dokresľoval atmosféru. → ak máte povedzme predsa trocha pochmúrnejšiu náladu, tak vďaka tejto sympatickej záležitosti, by mohla čochvíľa pominúť, vrátane i toho, aby sa človek v živote nikdy nevzdával. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama