Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

balcazar 

všechny recenze uživatele

"Nie je nič dobré na demonštrácii fyzických deformácií." Každý človek je výnimočný, len musí prísť na to, čím. Predsudky, pozeranie sa na druhých cez prsty sú rakovinou ľudského charakteru. Krátkometrážne filmy nepozerávam, preto sa ešte ťažšie ako inokedy (nerozhodnosť u mňa celkom bežná) rozhodujem, aké hodnotenie udeliť. Čítam v komentároch, že to je vlastne skutočný príbeh, preto je možné, že po ďalšom pozretí odpálim plné hodnotenie. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vystihuje přesně podstatu toho, že u filmu by mělo jít o sílu příběhu a ne o to, jak dlouho trvá a kolik stál. Jsem moc ráda, že se tohoto tématu neujal žádný Cameron nebo Jackson, kteří by z toho udělali doják za několik "mega". Dokázali by do toho vsunout několik "nezbytných" zápletek a scén a uniklo by možná to hlavní. A tak se tady se ve 20 minutách odehrál jeden silný lidský příběh, který nepotřebuje žádné příkrasy, efekty a kraviny kolem. Když to srovnám s toliko opěvovaným a předraženým tříhodinovým Titanicem, tak se musím opravdu smát. ()

dajenka009 

všechny recenze uživatele

Taktéž cirkusové prostředí nemusím, ale tohle mě nadchlo hned od prvopočátku. Obraz dvou světů lidí. Ten první si z Willa udělal atrakci a nedokázal jej přijmout takového jaký je. Nezažil jistě ani kouska citu. A ten druhý naopak přijal fakt, že Will je handicapovaný a všichni věřili, že také objeví své vnitřní Já, které bude moci světu dokázat, že není jen bytost bez končetin. Je to krásné 20 minutové motivační video.. Od Nicka Vujicice jsem shlédla mnoho videí, které člověku vždy dodají kousek síly a energie do života. Člověk si pak mnoho uvědomí :) Přikládám píseň "Something more" od Nicka Vujicice s českými titulkami - http://www.youtube.com/watch?v=3XqypfUZp1Y ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama