Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby som bol veľký cynik, napíšem sem hádanku, že: Nemá to ruky, ani nohy a aj tak to vie vydierať, čo je to? Ale on za to nemôže, naopak, robí určite čo sa dá. No mňa tiež nikto nedonúti cítiť výčitky kvôli tomu, že som sa narodil kompletný. To už kde by sme boli, v cirkuse? A metafora s motýľom? Hmm, nie je prvá ani posledná. ()

BStudies 

všechny recenze uživatele

The Butterfly Circus je dle mého názoru opravdu duchaplný film věnovaný problematice odlišnosti lidí a posměchu, který musí snášet. Vzhledem ke své délce je přinejmenším podivuhodné, že nese tak veliký obsah. Obzvláště Nick Vujicic, hrající jednu z hlavních rolí, to opravdu nemá jednoduché, ale i v tomto filmu je vidět, jak geniálně se s tím dokázal vypořádat. Doporučuji tedy vřele nejen tento film, ale i jeho přednášky a celý životní příběh. (viz. např. https://www.youtube.com/watch?v=goLWre37waY) ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Magnificent je trochu přehnané slovo. Nick Vujicic si jako reálná bytost zaslouží uznání za to, že dokáže takto žít a ještě z toho prosperovat. Film ukazuje vlastně to, čím si zřejmě prošel nebo by si tím se svým handicapem určitě mohl projít, v trochu jiném, historickém podání, které je sice krásné, emotivní a velmi motivující pro ostatní, ale zase bych to tak nepřeceňoval. Tady nejde moc o nějaký kraťas, jeho kvality apod, ale spíše o myšlenku, nad kterou je třeba se zamyslet, a proto je velmi těžké to nějak hodnotit. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jedno velké citové vydírání, které je ale plné elánu, naděje a to je hlavní. Lidi se často posmívají těm, ke kterým nebyl život spravedlivý, ale už si neumí představit, jaké by to bylo být v té samé kůži. Tady je ve dvaceti minutách shrnut a zjednodušen příběh Nicka Vujicice a byla to krásná myšlenka, něco takového vytvořit. Navíc s nádhernou hudbou, která hladí po uších i duši. Co víc dodat...podívejte se sami, z toho človíčka srší život, jak to jen dělá? :) ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno