Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

xargos 

všechny recenze uživatele

Nicka Vujitice znám už nějakou dobu, ale tenhle film ne - mám tři roky zpoždění... Díky http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/cirkus-motyl je vše dohnáno. Tento film je o naději a o tom, že každý člověk se může proměnit v krásného motýla, ať již přichází z jakéhokoliv (horšího) prostředí, kterým je ovlivněn. Někdy stačí jen impuls, někdy pořádné nakopnutí, aby rozepjal křídla a letěl... V tomto příběhu má Mendez, pricipál cirkusu, právě tuto roli, tento vliv na ostatní. Nenásilně a nenápadně dává možnost ostatním "stát se motýlem". Každé "ztracené duši" přeji takového člověka, aby ho dostala do cesty. A Nick Vujitic - jednoduše úžasná bytost:) V krátkém příběhu je řečeno to podstatné o životě. A co to je? Podívejte se na film. Pokud vám to nedojde, zamyslete se, kde jste svá křídla zapomněli... ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vystihuje přesně podstatu toho, že u filmu by mělo jít o sílu příběhu a ne o to, jak dlouho trvá a kolik stál. Jsem moc ráda, že se tohoto tématu neujal žádný Cameron nebo Jackson, kteří by z toho udělali doják za několik "mega". Dokázali by do toho vsunout několik "nezbytných" zápletek a scén a uniklo by možná to hlavní. A tak se tady se ve 20 minutách odehrál jeden silný lidský příběh, který nepotřebuje žádné příkrasy, efekty a kraviny kolem. Když to srovnám s toliko opěvovaným a předraženým tříhodinovým Titanicem, tak se musím opravdu smát. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím větší útrapy, tím velkolepější vítězství." Cesta bezkončetinového Willa z výstavního regálu k vlastnímu cirkusovému číslu je sice víc dojemná než zábavná, ale mně se to líbilo. Patrně proto, že Nick Vujicic je bezkonkurenční optimista a i já díky němu vím, že dokážu, cokoli budu chtít. Tedy dokážu to, když nebudu líný, budu víc makat, budu kvalitněji jíst, ale ta šance tu je. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film, po jehož shlédnutí sem si připadal jako bavlněná košile zmačkaná týden v batohu. Kdybych věděl, že mě za deset minut zmačká, roztrhá a rozemele srdíčko na cucky, asi bych se na to stejně neuměl připravit a dopadl bych nemlich stejně. Příběh o cirkusu, v kterém každý nehledě na svůj pohnutý osud může být hvězdou (atrakcí) nejen vizáží, ale hlavně způsobem, jak se s osudem vypořádá. Příběh o naději a úctě. Několik málo minut pozitivní energie, která z vás vyprchává zatraceně pomalu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama