Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

Reklama

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Magnificent je trochu přehnané slovo. Nick Vujicic si jako reálná bytost zaslouží uznání za to, že dokáže takto žít a ještě z toho prosperovat. Film ukazuje vlastně to, čím si zřejmě prošel nebo by si tím se svým handicapem určitě mohl projít, v trochu jiném, historickém podání, které je sice krásné, emotivní a velmi motivující pro ostatní, ale zase bych to tak nepřeceňoval. Tady nejde moc o nějaký kraťas, jeho kvality apod, ale spíše o myšlenku, nad kterou je třeba se zamyslet, a proto je velmi těžké to nějak hodnotit. ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film, po jehož shlédnutí sem si připadal jako bavlněná košile zmačkaná týden v batohu. Kdybych věděl, že mě za deset minut zmačká, roztrhá a rozemele srdíčko na cucky, asi bych se na to stejně neuměl připravit a dopadl bych nemlich stejně. Příběh o cirkusu, v kterém každý nehledě na svůj pohnutý osud může být hvězdou (atrakcí) nejen vizáží, ale hlavně způsobem, jak se s osudem vypořádá. Příběh o naději a úctě. Několik málo minut pozitivní energie, která z vás vyprchává zatraceně pomalu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama