Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

campix 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Už začátek byl hodně divný. Nemyslím si, že by zrzavý lidé měli nějaké výrazné problémy, ale tak budiž. Bral jsem že nějaký osamělý pán bere samotářského zrzka na absurdní road movie. Ale co bylo ze začátku vtipné, je na konci opravdu absurdní a dokonce bych řekl i dementní. Jako existencionální drama by Náš den přijde mohl fungovat, jenže na to je až moc velká kravina. Samozřejmě závěrečná scéna ze skvělou hudbou je fajn, jenže to co jí předchází je prostě hovadina. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Tenhle film mě vůbec neoslovil... . Hlavní postavy mi byly od začátku nesympatické, místy dokonce nechutné, jejich jednání nepochopitelné... (možná jsem hloupá, ale to, že jsem byl kdysi šikován, přece neomlouvá to, že budu zabíjet nevinné lidi) a také jsem nepochopila tu zvláštní roli zrzků v tomto filmu. Zrzci jako nejsou normální lidé, nebo o co vlastně šlo??? O to víc mě naštvalo, že z toho oba vyvázli a to naprosto bez trestu. Přitom francouzské dramata miluju, takže jsem byla plná očekávání, ale dostalo se mi jen hořkého zklamání.... Vlastně ani nevím proč nedám odpad.. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci...Tahle známá větička mi připadá nejpřiléhavější k danému snímku. Vynikající scénář s nadupanou hudbou, excelentními herci a šokujícími scénami, u nichž násilí hraje hlavní roli. Tento film jen potvrzuje, jak pestrá je francouzská kinematografie, byť za kamerou stál Řek... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jde to i jinak, cítit že žiju, než že jen z plezíru někomu rozbiju hubu... a obávám se, že barva kštice kvalitnímu životu nezabrání (pro je i Patrickův šátek od Hermése), navíc, na Irsko jsou oba magoři málo zrzaví... takže se nám opět otevírá segregační prostor... třeba pro dvojku. Odpudivý Barthelemyho Rémy nedokáže vzbudit štipku soucitu a Vincent Cassel mně sice znovu dokazuje, že umí hrát, akorát, že převážně agresivního hajzla, což nebude nic těžkého, když právě tak vypadá... Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov, jako oblíbený film mého oblíbeného uživatele... smůla, a to nejsem ani zrzka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No ja to nazvem takto - Oliver Kamen natocil film Natural Born Killers, co sa v slovenskych a ceskych hnojoch a mockach prelozilo ako Takovi normalni zabijaci. Tuna Reziser Romain Gavras natocil film Takovi normalni rysavsi, kludne sa to mohl omenovat Natural  Born red haired people. Na rozdiel od NBK je toto podstatne filmarsky vyssie  69 % ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama