Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Takeshi Castle byla čistá prdel, která sloužila pouze pro pobavení. Wipe-Out je rovněž spíše pro srandu, než cokoliv jiného. Ninja Faktor je čistě sportovním pořadem, kde nejde o držkopády, trapasy, ale čistě o výkon a posun v soutěži. Rozhodně se nedá s ničím srovnávat, zvlášť ne s Fear Factor. Japonci byli vždy trochu uchyláci, proto sledovat soutěžící přinese legraci samo o sobě. České televize by se mohly konečně pustit do podobných projektů, rozhodně bych na to koukal radši, než na řezaní ksichtů na plastické chirurgii. 80% 06.07. 2010 ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou blázni a to mi nikdo nesebere :) Ninja Factor nesleduju pravidelně, ale beru ho jako pohodovou zábavu, kterou zkouknu když zapnu televizi a tahle šílenost tam zrovna je. Co ty lidi předvádějí a hlavně co si ty lidi jsou schopní na sebe vzít, když vědí, že se to vysílá v televizi to je nepředstavitelné a abych byl upřímný, taky neskutečně vtipné. Nicméně po těch exhibionistech a pomatencích, kteří vypadnou už v prvním kole, se v dalších etapách sejdou velmi nadejní sportovci a atleti (nejsympatičtější asi Bumpei Shiratori), co vás dokážou přinutit alespoň k tomu, aby jste jim drželi palce. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli tomu,že tahle pitomost opravdu dokáže za/po-bavit. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

Parisée 

všechny recenze uživatele

V prvních kolech ztřeštěné a bláznivé, přesto je ale Ninja Faktor pořad, který už si vypěstoval své hvězdy, kteří na důmyslné překážkové dráze předvádějí fascinující výkony. Několikrát jsem se dokonce přistihl, jak nadějné soutěžící hlasitě povzbuzuji a u All Stars týmu trnu v očekávání. Chytlavá show. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Ninja faktor je poutavě natočený pořad, akorát s totálně hovadským (jinak to nazvat opravdu nelze) komentátorským hlasem. Gymnasti, učitelé tělocviku, fitnessáci, sem tam i sumisti (nelžu) zdolávají "stezku odvahy" a jen ti nejlepší ji zdolají. Mraky akrobatických kousků by určitě řada pánů od 40-ti let výše, co sedí v hospodě u piva, zvládla levou zadní. O tom nepochybuji:-D. Až na pár výtek, dávám skoro plný počet. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama