Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Z mého hlediska se jedná o velice vydařený pořad. Japonsko tak ukazuje svoje ambice. Japonci mají vetší přednosti než například drogy, kšefty a podobně. Zdokonalují se a zocelují se. A to zcela dobrovolně. Líbí se mi jejich odhodlání a jejich temperament. Jen si například porovnejte jejich mentalitu s tou naší. Naše mládež je závislá na drogách, propadá nevzdělanosti a zevlováním na ulici. Závislosti na sociálních sítích typu Facebook. Japonsko má ve 30 letech fyzicky zdatné občany a celkově je to vidět na jejich inteligenci, sociální přizpůsobivosti, kulturní a národní čistotě. Japonsko je mým velkým vzorem toho největšího a nejčistšího vlastenctví v dnešním zkaženém světě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od Takeshi´s Castle až k serióznější zábavě o sportovních výkonech a lidských schopnostech. Ti ostatní neschopní (exhibicionisté, pomatené fanynky a důchodci a neznámí herci a komici) vypadnou naštěstí už v prvním kole a pak už je místo úžasné výkony osobností jako jsou Makoto Nagano, Bumpei Shiratori a dalších. Časový limit, měnící se překážky, závěrečný šplh na vrchol hory nemají chybu a jsou dost obtížné, aby divák výkonům dostatečně věřil. V porovnání s americkou Wipeout rozhodně vítězí Japonci . PS: pro vysvětlení narážky Jossie na délku, v Česku má díl cca 25 minut, v Japonsku skoro tři hodiny (2:50) PPS: Nagano to dokázal:) PPPS: Ayako Miyake je blázen:) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takáto, takmer sebevražedná, športová súťaž môže vzniknúť jedine v krajine vychádzajúceho slnka, v ďalekom Japonsku. Prekonať totiž v stanovenom časovom limite náročné prekážkové dráhy nie je nič jednoduché. Viacero súťažiacich to pocítilo na vlastnej koži a som presvedčený o tom, že to veľa krát dosť bolelo. Hold národ, pre ktorý je charakteristické harakiri, či kamikadze sa pri "Ninja Warrior" určite skvele zabáva. Japonci sú divní. ** ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Teda! soutěží tam opravdu zajímavý figurky. Vlastně je to ujetá blbina, ale i tak mi to nedalo a koukal jsem dál, abych viděl, kdo další přijde na řadu, co všechno si pro trénink na zahradě postavil a kolik měsíců přípravě podřídil, aby pak po deseti sekundách soutěžení zahučel do vody a vypadl. A příště tam šel zas a ještě po tvrdším tréninku. Blázinec. :)) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)

Reklama

Reklama