Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

oje 

všechny recenze uživatele

Sasuke, v japonsku těžká národní posedlost, se může zdát jako jiné soutěže, přecijen má ale něco navíc. Vedle máchaní ksichtu v blátě a sakra těžké opičí dráhy jsou to totiž soutěžící, kteří nejsou jen bezejmennými střídajícími se figurkami. S původně obyčejnými japončíky se na jejich cestě lehko sžijeme a překonávání tří úseků se stává dramatem. Skoro slepý Yamada, nejsilnější rybář Nagano nebo hasičský hrdina Takeda. Nelze jim nefandit, když kvůli soutěži opustili zaměstnání a denně hopsaj na zahradní replice prohnuté zdi. . Alternativa: Takeshi´s Castle, Fear Factor, Fort Boyard, Sur la piste de Xapatan. ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Japonci a ty jejich nápady. Přes podivná individua, která skončí hned na začátku, až po ostřílené soutěžící, kteří na vítězství dřou už hezkých pár let( Makoto Nagano aj.) a dostanou se až do finále. Tahle soutěž rozhodně není jenom o ztrapnění, ale soutěžící se tu pěkně nadřou a bez fyzické kondice nemají šanci. Dobrá porce zábavy + kecy komentátora :) ()

Reklama

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Idem cez izbu, v telke svalnatí Japonci skáčuci po všeliakých prekážkach. Idem inokedy cez izbu a zase Japonci(iní) skáču po prekážkach(iných). Z Ninja Warrioru som videla párkrát celú časť, ale nikdy ma nebavil. Zapnem si ho akurát, keď budem chcieť vidieť svalnaté telá z ďalekého východu a to nebude veľmi často ()

ainny 

všechny recenze uživatele

První kolo je přehlídkou těch snad nejbizarnějších lidí, kteří chodili a chodí po japonských ostrovech. Úlety na kvadrát, které bezkonkurenčně pobaví. Od druhého kola už je to o chlapech, kteří soutěži mnohdy zasvětili celý svůj život a je na co se koukat. Hrozně to vždycky prožívám. Nadskakuju v křesle, lekám se, když se to někomu nepovede a ve třetím kole už držím palce všem bez rozdílu. Jsem schopná se na Sasuke koukat pořád dokola. P.S. Na podzim 2011 byli démoni na hoře Midoriyama opět poraženi. ;^) ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Opičích drah tu už bylo více. Ta velmi pamětihodná (kterou se asi v televizi rozhodli už nikdy nezrekapitulovat a mě to štve, protože sem byl v době jejího vysílání děcko) také pocházela z Japonska, ale byla vyloženě o té čistokrevné držkopádové zábavě, kterou má vyspělá civilizace tak ráda. Ale tahle soutěž se bere vážně, nejméně půlka soutěžících se bere vážně a vážně překvapivě to funguje. Takže jsem rád, že si na začátku prohlédnu pár cvoků co si přišli rozbít hubu a že pak uvidím i pár opravdovejch borců. Když máte komu fandit, je tam i dobré napětí. A dráha se mění, což je hodně dobrý prvek, show zůstane svěží. A tak to jediné, co mě na pořadu vadí, jsou nesmyslné prostřihy a neustálé opakování pro západního fanouška, který tam má 147 reklam a vidí to jednou za tejden. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama