Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Džany 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou blázni a to mi nikdo nesebere :) Ninja Factor nesleduju pravidelně, ale beru ho jako pohodovou zábavu, kterou zkouknu když zapnu televizi a tahle šílenost tam zrovna je. Co ty lidi předvádějí a hlavně co si ty lidi jsou schopní na sebe vzít, když vědí, že se to vysílá v televizi to je nepředstavitelné a abych byl upřímný, taky neskutečně vtipné. Nicméně po těch exhibionistech a pomatencích, kteří vypadnou už v prvním kole, se v dalších etapách sejdou velmi nadejní sportovci a atleti (nejsympatičtější asi Bumpei Shiratori), co vás dokážou přinutit alespoň k tomu, aby jste jim drželi palce. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli tomu,že tahle pitomost opravdu dokáže za/po-bavit. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Ninja faktor je poutavě natočený pořad, akorát s totálně hovadským (jinak to nazvat opravdu nelze) komentátorským hlasem. Gymnasti, učitelé tělocviku, fitnessáci, sem tam i sumisti (nelžu) zdolávají "stezku odvahy" a jen ti nejlepší ji zdolají. Mraky akrobatických kousků by určitě řada pánů od 40-ti let výše, co sedí v hospodě u piva, zvládla levou zadní. O tom nepochybuji:-D. Až na pár výtek, dávám skoro plný počet. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od Takeshi´s Castle až k serióznější zábavě o sportovních výkonech a lidských schopnostech. Ti ostatní neschopní (exhibicionisté, pomatené fanynky a důchodci a neznámí herci a komici) vypadnou naštěstí už v prvním kole a pak už je místo úžasné výkony osobností jako jsou Makoto Nagano, Bumpei Shiratori a dalších. Časový limit, měnící se překážky, závěrečný šplh na vrchol hory nemají chybu a jsou dost obtížné, aby divák výkonům dostatečně věřil. V porovnání s americkou Wipeout rozhodně vítězí Japonci . PS: pro vysvětlení narážky Jossie na délku, v Česku má díl cca 25 minut, v Japonsku skoro tři hodiny (2:50) PPS: Nagano to dokázal:) PPPS: Ayako Miyake je blázen:) ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Teda! soutěží tam opravdu zajímavý figurky. Vlastně je to ujetá blbina, ale i tak mi to nedalo a koukal jsem dál, abych viděl, kdo další přijde na řadu, co všechno si pro trénink na zahradě postavil a kolik měsíců přípravě podřídil, aby pak po deseti sekundách soutěžení zahučel do vody a vypadl. A příště tam šel zas a ještě po tvrdším tréninku. Blázinec. :)) ()

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Idem cez izbu, v telke svalnatí Japonci skáčuci po všeliakých prekážkach. Idem inokedy cez izbu a zase Japonci(iní) skáču po prekážkach(iných). Z Ninja Warrioru som videla párkrát celú časť, ale nikdy ma nebavil. Zapnem si ho akurát, keď budem chcieť vidieť svalnaté telá z ďalekého východu a to nebude veľmi často ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)

Reklama

Reklama