Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tihle Japonci baví! A jak! Americký Wipeout je oproti tomuto pořadu výsměch. Tam soutěžící neudělá většinu překážek, ale protože rychle padá a plave, získá nejlepší čas a dostane se do finále, kde nakonec shrábne prašule. To Ninja Faktor je nemilosrdný - nevydáte ze sebe všechno, spadnete a končíte. Navíc tady se soutěžící nesnaží zdolat horu Midoriyama pro peníze, ale prostě proto, že chtějí vydat ze sebe to nejlepší a dokončit všechny úseky. Překážky jsou mnohdy takřka nepřekonatelné a líbí se mi v jednotlivých turnajích sledovat opakující se soutěžící, jak to zkouší znovu a znovu. A baví mě i ti cvoci v kostýmech, co vypadnou hned na první překážce :) ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Japonci a ty jejich nápady. Přes podivná individua, která skončí hned na začátku, až po ostřílené soutěžící, kteří na vítězství dřou už hezkých pár let( Makoto Nagano aj.) a dostanou se až do finále. Tahle soutěž rozhodně není jenom o ztrapnění, ale soutěžící se tu pěkně nadřou a bez fyzické kondice nemají šanci. Dobrá porce zábavy + kecy komentátora :) ()

Reklama

snebka 

všechny recenze uživatele

Sasuke sleduju od roku 2010 co začali soutěž dávat na COOLu. Jde zde o sílu , rychlost a vytrvalost účastní se ho i olympionici a většinou pohoří . A já pořád čekám kdy se něco podobného objeví i u nás :) První živý záznam 27.12 2012 . Viděny Turnaje 29. 30. a 31. - 35. 99 / 100 SPOILER ALERT!! Vítězové Kazuhiko Akiyama 4.turnaj Makoto Nagano 17. turnaj Yuuji Urushihara 24. a 27. turnaj Yusuke Morimoto 31. turnaj 96/100 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takáto, takmer sebevražedná, športová súťaž môže vzniknúť jedine v krajine vychádzajúceho slnka, v ďalekom Japonsku. Prekonať totiž v stanovenom časovom limite náročné prekážkové dráhy nie je nič jednoduché. Viacero súťažiacich to pocítilo na vlastnej koži a som presvedčený o tom, že to veľa krát dosť bolelo. Hold národ, pre ktorý je charakteristické harakiri, či kamikadze sa pri "Ninja Warrior" určite skvele zabáva. Japonci sú divní. ** ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)

Reklama

Reklama