Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Okara 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a legrační podívaná v podobě neustále vybíhajících bláznivých Japončíků (nyní i Evropanů a Američanů) v nejrůznějších kostýmech sem tam i s hláškami na jednu z nejtěžších tratí světa. Je úžasné, jak "Elita Ninja faktoru" zasvětila tomuto pořadu život - postavili si kopie dráhy doma a den co den trénují, tento pořad se stal jejich životním stylem a také je to na nich vidět. Přejít všechny čtyři úseky pravděpodobně znamená v Japonsku obrovskou prestiž. A určitě doporučuji se dívat na originál, ten komentátor je naprosto dokonalej. 80% ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou blázni a to mi nikdo nesebere :) Ninja Factor nesleduju pravidelně, ale beru ho jako pohodovou zábavu, kterou zkouknu když zapnu televizi a tahle šílenost tam zrovna je. Co ty lidi předvádějí a hlavně co si ty lidi jsou schopní na sebe vzít, když vědí, že se to vysílá v televizi to je nepředstavitelné a abych byl upřímný, taky neskutečně vtipné. Nicméně po těch exhibionistech a pomatencích, kteří vypadnou už v prvním kole, se v dalších etapách sejdou velmi nadejní sportovci a atleti (nejsympatičtější asi Bumpei Shiratori), co vás dokážou přinutit alespoň k tomu, aby jste jim drželi palce. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli tomu,že tahle pitomost opravdu dokáže za/po-bavit. ()

Reklama

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Mě tohle oproti jiným přispěvatelům tady baví víc než Takeshi Castle, pořád je to japonská šílenost, u které se člověk místy popadá za břicho a místy nevěřícně kroutí hlavou, ale zároveň je její absolvování dost náročný a některý výkony jsou docela obdivuhodný. Není to sice zábava na každodenní večerní sledování, ale jako občasná oddechovka je to myslím velmi fajn. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Opičích drah tu už bylo více. Ta velmi pamětihodná (kterou se asi v televizi rozhodli už nikdy nezrekapitulovat a mě to štve, protože sem byl v době jejího vysílání děcko) také pocházela z Japonska, ale byla vyloženě o té čistokrevné držkopádové zábavě, kterou má vyspělá civilizace tak ráda. Ale tahle soutěž se bere vážně, nejméně půlka soutěžících se bere vážně a vážně překvapivě to funguje. Takže jsem rád, že si na začátku prohlédnu pár cvoků co si přišli rozbít hubu a že pak uvidím i pár opravdovejch borců. Když máte komu fandit, je tam i dobré napětí. A dráha se mění, což je hodně dobrý prvek, show zůstane svěží. A tak to jediné, co mě na pořadu vadí, jsou nesmyslné prostřihy a neustálé opakování pro západního fanouška, který tam má 147 reklam a vidí to jednou za tejden. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Ninja Faktor (Sasuke) rozhodně nelze porovnávat s Takeshi´s Castle, jednak byl jeho starší předchůdce daleko praštěnější a také zde jde hlavně o tu fyzickou sílu, což je rozhodně velkým plusem. Tuto soutěž doporučuji ke sledování každému, koho nebaví například prostřední úkoly Fear Factoru nebo koho baví soutěže, kde nejde o vědomosti, ale o svaly. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)

Reklama

Reklama