Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li trhlý a fyzicky velmi zdatný jedinec, hurá do Země vycházejícího slunce! Připraví tam pro vás a dalších 99 soutěžících několik náročných překážkových drah - k té třetí se propracují 3-4 blázni ze 100. Překážky ze čtvrté, poslední dráhy se mi zatím nepodařilo vidět, tak daleko se při mém sledování nikdo nedostal. Stoupající náročnost je fuckt šílená. Tady nejde o žádné pojídání švábů, nemusíte být prsatá Barbie ani maskulinní Ken, žádné trapné řečičky, falešné povzbuzování soupeřů a následné pomluvy za jejich zády. "Ninja Faktoru" se může zúčastnit každý, jakkoliv to pro většinu skončí bahenní koupelí; můžete být normální sportovec nebo exhibicionistická bukvice, co divákům perfektně předvede svůj zářez na tanga. Držkopády pobaví, ovšem především jde o výkon, o prestiž. Soutěž se bohužel jeví poněkud repetitivní, nejen ohledně překážek, i ty ksichty mi přijdou pořád stejné. Další hvězdičku srážím za prudce otravný dabing a ještě horší upoutávku na Prima Cool (toho vyjícího kleštěnce by si zmíněná televize mohla odpustit, je neskutečně trapný ve všech spotech). 68% P.S.: Co tady v galerii dělají ti blonďáci, když zahraničních účastníků je v japonské soutěži tolik, co skutečného masa v salámu značky Euroshopper? ()

mosem 

všechny recenze uživatele

pořad který kultivovanou formou ukazuje, kam je možno cílevědomostí, výcvikem a vůlí posunout možnosti vlastního těla. Nepotřebuje k tomu, aby součástí soutěže byly různé odpornosti jako přenášení krys v ústech, samoúčelné máchání se a plavání ve splašcích, psychické deptání soupeřů a podobně., s jakými se setkáváme u jiných pořadů, označovaných také jako soutěže. Samostatnou kapitolou je pak průvodní slovo, a to jak v originále, tak v nenapodobitelné české verzi. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Z mého hlediska se jedná o velice vydařený pořad. Japonsko tak ukazuje svoje ambice. Japonci mají vetší přednosti než například drogy, kšefty a podobně. Zdokonalují se a zocelují se. A to zcela dobrovolně. Líbí se mi jejich odhodlání a jejich temperament. Jen si například porovnejte jejich mentalitu s tou naší. Naše mládež je závislá na drogách, propadá nevzdělanosti a zevlováním na ulici. Závislosti na sociálních sítích typu Facebook. Japonsko má ve 30 letech fyzicky zdatné občany a celkově je to vidět na jejich inteligenci, sociální přizpůsobivosti, kulturní a národní čistotě. Japonsko je mým velkým vzorem toho největšího a nejčistšího vlastenctví v dnešním zkaženém světě. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Ninja faktor je poutavě natočený pořad, akorát s totálně hovadským (jinak to nazvat opravdu nelze) komentátorským hlasem. Gymnasti, učitelé tělocviku, fitnessáci, sem tam i sumisti (nelžu) zdolávají "stezku odvahy" a jen ti nejlepší ji zdolají. Mraky akrobatických kousků by určitě řada pánů od 40-ti let výše, co sedí v hospodě u piva, zvládla levou zadní. O tom nepochybuji:-D. Až na pár výtek, dávám skoro plný počet. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Japka nemusim, jejich humor je pro našince trochu moc mělký a smysl pro zábavu "divný", ale Ninja Faktor je výborná zábava s obdivuhodnými výkony lidí, kteří dělají nevimco aby překonali neskutečně těžké překážky. Jen ten komentář mě vyloženě s.re. Kam se hrabe Fear Factor nebo jiné podobné hry (krom Her bez hranic a Pevnosti Boyard). Za zábavnost i skromnou sympatičnost soutěžících 80% = 4/5 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama