Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Je to docela fajn- takový Wipeout v japonském stylu... A proč ne? Ale nemůžu si pomoci- i když byl Wipeout až po tomhle, bavilo mě to o něco více- nejsou tu zase tak dobré překážky a není to tak bezvadně natočeno jako u Drtivé porážky... No, určitě to stačí na 3 hvězdičky- a je to přece jen docela obstojná zábava... ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Japonci a ty jejich nápady. Přes podivná individua, která skončí hned na začátku, až po ostřílené soutěžící, kteří na vítězství dřou už hezkých pár let( Makoto Nagano aj.) a dostanou se až do finále. Tahle soutěž rozhodně není jenom o ztrapnění, ale soutěžící se tu pěkně nadřou a bez fyzické kondice nemají šanci. Dobrá porce zábavy + kecy komentátora :) ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Japonci musejí být šílení. Nepřijde vám taky někdy úžasné, jak třeba ve Wipeout má každý helmu, vestu, chrániče zubů, loktů, holení a kolen a k tomu ještě suspenzor.....a v Ninja Faktoru si klidně vyběhne chlápek v černých tangách a jde do toho:-) Sice to není přímo myšlené jako zábavný pořad a oproti Takeshiho hradu je to nudné, ale po několika shlédnutích musím říct, že mě to chytilo. Shingo Yamamota, Makoto Nagano, Katsumi Yamada a Toshihiro Takeda jsou mí favoriti. Líbí se mi jejich bojovnost a vytvalost s jakou chtějí dosáhnout vrcholu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takáto, takmer sebevražedná, športová súťaž môže vzniknúť jedine v krajine vychádzajúceho slnka, v ďalekom Japonsku. Prekonať totiž v stanovenom časovom limite náročné prekážkové dráhy nie je nič jednoduché. Viacero súťažiacich to pocítilo na vlastnej koži a som presvedčený o tom, že to veľa krát dosť bolelo. Hold národ, pre ktorý je charakteristické harakiri, či kamikadze sa pri "Ninja Warrior" určite skvele zabáva. Japonci sú divní. ** ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Ona to není jen nějaká kravina ve stylu Wipeout, kde jde hlavně o to, aby se co nejvíc lidí rozsekalo. Samozřejmě tam tahle rovina je, ale mnohem víc to je o neskutečnejch fyzickejch výkonech. Ten japonskej potřeštěnej kabátek s ujetým komentátorem to sice trochu degraduje, ale pořád je to něco úžasnýho. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama