Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Japonci musejí být šílení. Nepřijde vám taky někdy úžasné, jak třeba ve Wipeout má každý helmu, vestu, chrániče zubů, loktů, holení a kolen a k tomu ještě suspenzor.....a v Ninja Faktoru si klidně vyběhne chlápek v černých tangách a jde do toho:-) Sice to není přímo myšlené jako zábavný pořad a oproti Takeshiho hradu je to nudné, ale po několika shlédnutích musím říct, že mě to chytilo. Shingo Yamamota, Makoto Nagano, Katsumi Yamada a Toshihiro Takeda jsou mí favoriti. Líbí se mi jejich bojovnost a vytvalost s jakou chtějí dosáhnout vrcholu. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Naprosto srdeční záležitost. Tento pořad je naprosto legendární a taktéž "otcem" zahraničních verzí. Líbí se mi, že za mnohaleté působení, na vrchol dosáhl pouze zlomek jedinců. Poctivě jsem série sledoval až do roku 2011 a stálo to za to. Pak bohužel přišlo tsunami, ale pořad se opět posléze obnovil, takže mám co dohánět. Doporučuji každému japonskému nadšenci. :-) ()

Reklama

snebka 

všechny recenze uživatele

Sasuke sleduju od roku 2010 co začali soutěž dávat na COOLu. Jde zde o sílu , rychlost a vytrvalost účastní se ho i olympionici a většinou pohoří . A já pořád čekám kdy se něco podobného objeví i u nás :) První živý záznam 27.12 2012 . Viděny Turnaje 29. 30. a 31. - 35. 99 / 100 SPOILER ALERT!! Vítězové Kazuhiko Akiyama 4.turnaj Makoto Nagano 17. turnaj Yuuji Urushihara 24. a 27. turnaj Yusuke Morimoto 31. turnaj 96/100 ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Mě tohle oproti jiným přispěvatelům tady baví víc než Takeshi Castle, pořád je to japonská šílenost, u které se člověk místy popadá za břicho a místy nevěřícně kroutí hlavou, ale zároveň je její absolvování dost náročný a některý výkony jsou docela obdivuhodný. Není to sice zábava na každodenní večerní sledování, ale jako občasná oddechovka je to myslím velmi fajn. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavý sportovně zábavný pořad, který je vážně typicky japonský. Asi nejvíc se mi na něm líbí ta chuť většiny soutěžících (většiny, protože někteří si tam jedou jenom vyloženě udělat reklamu) ukázat, co v nich je a při troše (velké troše) štěstí i celou trať překonat. Nejde o to vyhrát nějaké peníze, ale jenom se seberealizovat a navíc vyhrát může klidně i všech 100 účastníků, takže vládne pohodová atmosféra, kde jeden druhého podporuje. Nechápu komentáře některých uživatelů, kteří říkají, že se to po čase okouká - jsou miliardy lidí, kteří budou donekonečna zírat na zelený trávník a na něm pobíhajících 22 týpků, to se teprve okouká, v Sasuke aspoň mění překážky, ale u fotbalu (nebo jakéhokoli jiného sportu) je to pořád dokola to samé. Dávám 4* a dal bych asi i 5, ale ženské závody mi přijdou nudné. Edit: Nakonec po minulém dílu (2. pokus Nagana v prvním úseku dráhy) musím přidat i pátou hvězdičku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama