Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (487)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S velkým překvapením musím konstatovat, že dvojka překonala jedničku, a to ve všech ohledech. Jen se divák musí připravit na to, že je prostě jiná. Místo nacistického doktora tu máme postavu Martina - malého, upoceného tlouštíka, o jehož vztahu s matkou a osobních pohnutkách by šla sepsat kvalitní slohová práce. Jako fanoušek prvního dílu si poctivě střádá tucet obětí, aby vytvořil dílo estetičtější než jeho filmový vzor. Když však pochopí, že to nepůjde tak čistě chirurgicky, volí osobitější, o dost drastičtější metody. V závěrečné třetině pochopíte, proč Tom Six zvolil tentokrát černobílou formu. Abnormální množství krevních a fekálních tekutin se tu dá měřit na litry, až se slabším povahám budou obracet žaludky. Vidět tenhle masakr v barvách by bylo předimenzovaným prožitkem. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Eat shit and die. Tom Six si splnil sen a degradoval lidstvo na úroveň pouhých členovců (hmyzu). Nenechte se zmást vysokým hodnocením, dvojka je stejná sračka jako jednička, hloupá a s minimem dialogů, odehrávající se v nějakém paralelním vesmíru, kde neexistují žádná pravidla a žádná policie, a kde Martin je sám svým Bohem (i když to může a nemusí být omluvitelné, je tu jistá teorie; a pokud je správná, je Tom Six chytřejší, než si myslíme). Černobílá forma filmu sluší a padne mu jako huba na prdel a částečně tím tak zakrývá režisérovu neumětelnost. Pro mě ve výsledku lepší než "psychologičtější" jednička. V jednu chvíli se smějete a o chvíli později si dáváte ruku před pusu. Ano, splnil, co předsevzal. :) Zábavná sračka. P.S.: Ashlynn Yennie si po tomhle filmu snad už nemůže nikde jinde zahrát. :) P.P.S: tak VODrip je skutečně cenzurovaná verze a chybí v ní 2 minuty. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi těžce zhodnotitelný film...co se týče filmové stránky a některých hereckých výkonů by zasloužil odpad, pokud by se ale filmy měli hodnotit podle toho, jak velký ve vás zanechá pocit, byť je jakýkoliv, automaticky dostává 5 hvězdiček...jednoznačně nejodpornější film všech dob, Human centipede I. a Srpski film jsou proti němu disneyovky...kdo u něho nepřivře oči zaslouží pochvalu nebo spíše pokoj v Bohnicích...s přihlédnutím k perfektně zahrané hlavní roli v podání Laurence R. Harveyho dávám tři hvězdičky. Úprava Od srdce se teď směji, když si čtu tento svůj komentář. "Nejodpornější film všech dob". To jsem měl na sobě ještě růžové brýle a nevěděl jsem o snuffech, Squirmfestech a o Luciferu Valentinovi. 60% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina dalších diváků, i já byl překvapení, ale mé překvapení pramenilo pouze z toho, že Tom Six umí i točit a dokáže vykouzlit pořádně hutnou atmosféru. Především první polovina filmu, ve které nespustí kamera své oko z Martina, je povedená a dokáže diváka správně napnout. Poslední zhruba třetina je pak jen nudné sraní do huby, které je natočené zručně, ale orptoti jedničce nepřichází prakticky s ničím novým, pouze ctí obecně uznávaná pravidla druhých dílů. Docela se těším, až režisér opustí stonožkové a nutně už vyčerpané téma a zkusí natočit něco nového. Klidně bez výkalů a zvratků. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Nechutnost nejvyššího kalibru. První díl byl oproti tomuto slabý odvar. ČB ráz tomu dává atmošku, prvních 40 min. pomalý nástup, a zničeho nic se rozjede peklo, které ne a ne skončit. Nechápu, kde nabraly takové herce (Martin byl malý satan). Doporučuju u toho jíst v první časti, v druhé by mohl vzniknout i nějaký ten koláč na podlaze. :D 85% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno