Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Grindhouse drsný tak, že i kousky mistrů Tarantina a Rodrigueze vedle něj vypadají jako uhlazené retro, definované pouze příběhem a vizuální stylizací (efekty šumu, lupance v obraze tad.) Hobo je retro od podlahy, se vším všudy, nic nenadlehčuje, nic necenzuruje.. a bezdák se s ničím nese.e. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nechala jsem se zlákat účastí Rutgera Hauera v očekávání černočerné komedie, nekorektního humoru se spoustou akce. Mno, po prvních dvaceti minutách mi bylo jasné, že jsem šlápla vedle. S tvůrci jsem se tentokrát nepotkala, asi nějaká chyba na mém přijímači. Hodnotím dvěma hvězdičkami, jedna je právě za zmíněného RH a ta druhá za myšlenku úklidu.. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce vyčichlou a lacinou poctu grindhouse, vezoucí se na módní vlně podobných projektů současností, s vyčpělým Rutgerem Hauerem těsně před koncem jeho kariéry v béčkových flácích. Nestává se to často, ale tentokrát jsem byl příjemně překvapen! Nekomplikovaný děj frčí bez zbytečných zastávek od jedné přehnaně brutální scény ke druhé, lidé umírají co pár minut z nicotných důvodů v až comicsově absurdních splaterových scénách, a brzo je jasné, že tohle není žádná parodie, imitace ani pocta - ale takřka vylepšení žánru! A Hauer v podstatě v životní roli. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Amatérská řež, ve které se dá snad ocenit jen přemíra režisérových nápadů a jeho odhodlání je realizovat. Jinak si neumím vysvětlit, proč vlastně tahle s*ačka vznikla. Chvíli to vypadá, že to má nějaké ambice, ale nakonec se to zvrhne v obyčejnou přehlídku gore efektů, umělé krve a vyhřezlých střev, která začne nudit přibližně od desáté minuty. Jde vidět, že se scénářem si nikdo hlavu nelámal (aneb i dobré béčko musí být dobře napsané), chybí mu hlášky a nadhled, takže žádného druhého Rodrigueze nečekejte. Jalový Rutger Hauer už opravdu patří do starého železa a nepomůže mu se z něj vyhrabat ani tahle, v budoucnu možná kultovní role. Přesto hluboký úklon před Eisenerem, že tuhle zvrhlost dotlačil do regulérní distribuce. Bohužel to ale tomuhle podprůměrnému, byť silně nekorektnímu (školní autobus) počinu body navíc nepřidá. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně další Grindhouse pecka na světě. Pro fanoušky Grindhouse naprosta povinnost u které budou slintat blahem a pro ostatní asi velká volovina, která nemá šanci se uchytit ani na dvd někde v americe natož jinde po světě. Já se řadím do první skupiny. Hobo with a Shotgun je jednoduchý akční film s hvězdou béček Rutgerem Hauerem, ale perfektně vyšperkované prostředí zkaženého a zvrhlého města z něj dělá něco neobyčejného. A některé vraždy jsou parádní. Například speciální poklopy na kanálech. Jason Eisener se pro fandy béček a úchyláren stává hodně sledovanou osobou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (oje)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama