Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Amadeus se odjakživa cítil odstrčen, protože na rozdíl od všech svých příbuzných nemá hudební nadání, a navíc trpí silným odporem k hudbě. Nyní se dostává na stopu skupinky hudebníků, která se rozhodla ovládnout veřejný prostor svými akustickými útoky. Podaří se mu překazit kompozici pro šest lékařů, pacienta a operační sál, anebo se sám stane obětí války vedené pomocí hudby? Tvůrci filmu naplno zúročují svou fascinaci městským prostředím a ke zvukům, které nás obklopují, přistupují s obdivuhodnou kreativitou. Způsobem, jakým proti sobě staví hlavní postavy a jejich rozdílné postoje, bojuje snímek proti tichu, nudnému střednímu proudu i hudebnímu snobství, ale také ukazuje, že hudební moderna může být zábavná. Při tom všem ale film nezapomíná na své hrdiny a jejich touhu po naprostém klidu, či naopak hlučném vytrhávání z každodennosti. Zvuk hluku dokazuje, že hudba může opravdu měnit životy lidí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (259)

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin bubeníkovi duše je strnitá, pro normálního jedince těžko pochopitelná a jak vidno, občas vede i mimo zákon. Tato exkurze je více než zajímavým pohledem na problematiku hudební kriminality, a navíc obsahuje explicitní záběry na zcela odhalené metronomy! Své si v ní najdou jak garážoví hipsteři, nacházející umění v likvidování plechovek dřevěnými paličkami, tak jistě i uťáplá filharmonická smetánka, škála potencionálního publika je opravdu široká. Přesto bych Zvuk hluku, či hluk zvuku, doporučil jen skutečným hudebním dušičkám, které hluk i zvuk v celé své neomezené kráse rády vyhledávají, a překousnou bez újmy i nadbytečnou romantickou vtěrku na závěr. Ruce vzhůru, tohle je koncert! 4* ()

anli 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie,která k nám dorazila ze Švédska(kolik severských filmů k nám ročně dorazí?),je vskutku velmi originální a zaručeně pobaví,i když nějaké ale se najde.Skupina hudebníků,která se snaží kdekoliv a kdykoliv na sebe upozornit zvláštními výstupi a hlavně hraním na cokoliv si člověk(a divák)vzpomene.Stávají se tak vlastně hudebními teroristy,které začne pronásledovat ruka zákona....Opravdu zajímavé a nevšední.První polovina filmu je opravdu jedna vtipná scéna za druhou,vše plné originálních nápadů a gagů.Zpracování-kamera,zvuk,hudba-je na velmi vysoké úrovni a opravdu nemá chybu.Režiséři nám ukazují,jak většina lidí propadne stereotypu a taky,že si moc nevšímáme toho,co se kolem nás děje.Tahle parta si naší pozornost zaslouží a chvílemi jsem nevěděl,jestli fandím hudebníkům,nebo policajtovi.Všichni jsou opravdová"mňamka".Druhá půlka filmu zvolní tempo,místy poměrně značně(až chvílemi nudí),jakoby tvůrci nevěděli kudy kam a jakoby všechny nápady už vyčerpali.Taky se objeví několik nelogičností a nevysvětleností(motiv"hluchoty")a trochu pocit,že střihač měl více střihat.Celkově ale působí film neotřele,originálně a vtipně(scéna na operačním sále nemá chybu) a skutečně má chvílemi člověk chuť válet se smíchy.U mě krásně zvučných 75% a koukám,koukám,na co bych si zabouchal. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

určitě zajímavé a netradiční ztvárnění hudby. Příběh opravdu není nijak extra nosný, ale seděl mi tam - jen ho mohli rochu víc vyladit. Doporučuji taky se podívat na Music for One Apartment and Six Drummers, což je vlastně taková předehra k tomuto filmu. Kratší stopáž by se hodila,aby to nebylo občas tak utahané. V každém případě však nadprůměrné dílko. Původní krátký film jsem ohodnotil 5*, ted "jen" lepsi 3*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hudba jako názor, jako revolta, anarchie, hudba jako živel, jako gejzír tryskajících emocí, které nemilosrdně smetou hradbu konvencí a civilizační návyky. Tu a tam mám pocit, že vše už tu vlastně bylo a nic nového se ani v kinematografii vymyslet nedá, pouze měnit úhly pohledu a přetáčet lépe to, co dříve udělali jiní. Jenže pak se objeví filmy jako tahle střelená švédská komedie a moje představy zboří. Zvuk hluku je originál, solitér, který se jen těžko dá k něčemu přirovnat. Scénáristicky poněkud nedotažený, člověk nějak cítí, že by chtěl pointu ošetřit důkladněji. Ale i tak stojí snímek za vidění. Zejména pro to, co ocení experiment a ujetosti všeho druhu. Já si tu bombastickou provokativní hudební šou zahranou v ilegalitě a všem navzdory docela užil. Celkový dojem: 80 %. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Interesantnější symbióza obrazu a zvuku tu ještě nebyla, respektive možná byla, ale já se s ní zatím nesetkal, neočekávám, že v životě ještě uvidím film, který by mě svou “milou šílenosti“, tak příjemně překvapil... Nebýt nevyváženosti první a druhé půlky, o které se už rozepsal Matty, neváhal bych s absolutním ohodnocením, škoda, přesto budu na “Sound of Noice“ s láskou vzpomínat... 80% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Zvuk všech "skladeb" je originální - pořízen přímo při natáčení. Nebyly zapotřebí žádné dotáčky a remixy. (sluppka)
  • Jména členů skupiny jsou opravdová jména herců, kteří tvoří skupinu Six drummers. (sluppka)
  • Magnus Börjeson skládal hudbu v průběhu natáčení filmu. (Hepp)

Reklama

Reklama