Reklama

Reklama

Všechno musí pryč

  • USA Everything Must Go
Trailer

Will Ferrell nevede zrovna řádný život. Kvůli přemíře alkoholu přijde o práci i o manželku, která mu vyhodila všechny věci na trávník před dům. Dá se zase dohromady? (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Huňatý Will v krajně nezvyklé roli. Fackován životem, vyhozen i s věcmi na trávník před vlastní dům, neustále si udržující hladinku alkoholu i sebelítosti. Všechno musí pryč, ale ještě není vše ztraceno.. Taková ta klasika „feel good in bad times“ včetně tradičních melancholických kytarových tónů, ve které Rush nepřijde s ničím podnětným či světoborným, ovšem nelze vyloučit, že osudy ztroskotance na malém ostrůvku uprostřed oceánu piva a životních proher může brát někdo osobněji.. K výkonu hlavního představitele mám jen to, že jeho herecký projev je poměrně lehce měřitelný a vyjadřuje se na tzv. Ferrellově stupnici. Jeden stupeň se rovná netečnému až otupělému výrazu. Čím více se obličej snaží o komično, tím více stupňů. Maximum jsou dva stupně, kterých Will dosahuje drtivou většinu kariéry. Tohle byl jeden stupeň a nějak mě nepřesvědčil.. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je komédia... a ani dráma, je to štúdia prechodu a pochopenia človeka, ktorý si až pod tlakom prúserov uvedomí, že jeho akože skvelý život nebol až tak skvelý a možno aj preto to celé zalieval litrami chlastu. Veľmi pekná pomalá melancholická štúdia, ktorá neurazí a vie potešiť svojou nenútenosťou. Ferrel konečne vo filme, kde sa netvári ako idiot a pokúša sa o reálnu postavu. Snáď to skúsi s Delillah (Laura Dern) :) ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Americké indie drama s komediálními prvky aneb jak žít život v předzahrádce poté, co dostanu padáka v práci a od manželky košem, mám zmražené konto a ze dne na den jsem bez auta. Vše se zbortilo, nemám nic (kromě svých věcí vyhozených před dům). Co bude dál? ~ Sledujeme životní osud alkoholika Nicka Halseyho (jehož hraje skvělý Will Ferrel), kterak se vypořádává se zmíněnými životními trably. A zároveň poznává(me) osudy několika dalších (neméně sympatických) postav. ~ Důležité a vskutku originální je stěžejní místo děje: předzahrádka bývalého domu protagonisty, přičemž tento prostor je vyjádřením otevření se světu, neskrývání svých niterných problémů či úchylek / své povahy a charakteru / zlozvyků / zvrhlých radovánek za zdmi svých domů. Ať už se záclonami či bez nich. Nutno však dodat, že se Nick na své předzahrádce neubytoval dobrovolně, nýbrž shodou okolností. Poslal ho tam sám život. Vlastní blbost. Jeho dočasné útočiště je zároveň jakýmsi improvizovaným bazarem (= odstřihávání se od materialistického pojetí života). ~ Ač snímek disponuje obligátními typy postav i tradičními scénáristickými postupy, neřknu-li mnohými klišé nezávislého proudu, přesto dávám maximální možné hodnocení. Mám prostě tyto malé a jednoduché snímky s minimem dobře napsaných postav rád. Pěkně strávený čas a zároveň příjemné, existenciálně laděné, překvapení. ~ ~ Nejsem jiný než vy ostatní, jen se neschovávám v domě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě zajímavě nezajímavý film anebo naopak. Will Ferrell 75 minut pije a pije a když dopije tak se rychle shání po dalším pivku. Film je samozřejmě takovou moralitkou o tom kam až může člověk spadnout kvůli své závislosti na alkoholu. Docela mě film přitáhl, ale je to jen na jedno podívání. Fanoušci Ferrellovek budou zklamaní. Ti ostatní ocení že podobně jako Carrey nebo Sandler i Ferrell dokáže táhnout vážný film. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Dost solidní práce, ve které se nám ukazuje Ferrell ve vážné roli a já tvrdím, že mu to seklo. Komedie to neni ani náhodou, to by mě zajímalo, čí je to úlet. Jde o seriózní záležitost, kdy jsou koule hlavního hrdiny řádně přimáčknuty do svěráku ranami osudu a my máme možnost sledovat, jak si s tím poradí. Melancholickou atmosféru umocňuje skvělá minimalistická převážně kytarová hudba. Ale ne uplně všechno je v životě černé a když pomůžou lidé (někdy prakticky cizí) okolo a člověk sám se trochu snaží, tak zas nemusí být napořád špatně. Bude to i Ferrellův případ nebo nakonec rezignuje? 80 % Oblíbená část- úspěšný rozjezd zahradních prodejů ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film byl sepsán podle novely Raymonda Carvera, pro Dana Rushe je to režisérský a scenáristický debut. (Kuzmik)

Související novinky

Will Ferrell zkusí drama

Will Ferrell zkusí drama

12.11.2018

Herec Will Ferrell (Megamysl, Táta je doma) je známý především z jeho komediálních rolí, to ale neznamená, že je mu drama úplně cizí. Naposledy si zahrál vážnou roli ve snímku Všechno musí pryč z… (více)

Reklama

Reklama