Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 1

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (2 101)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Loupež století, která by spojeným týmům z Dannyho parťáků a Mission Impossible postačila na dva filmy, by se v antiutopické sci-fi satiře neměla odehrát na ploše dvou minut. Naivní ultra levicový film, se kterým nemohu a nechci ideologicky souznit. Bohužel kromě myšlenky nenabízí In Time ani žádnou zajímavou omáčku okolo (třeba dechberoucí akci, porci napětí, etc.), jen je to řemeslně pěkně natočené. A samozřejmě ústřední nápad je vynikající - škoda že ho Niccol promarnil v takhle tupém filmu. 60 % ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film je stavěn na zajímavém konceptu smýšlení. Diváka však staví do zvláštní situace. Na jedné straně zde stojí pohnutka, že na život má nárok každý. Na druhé však velí ekonomický rozum. Když všechen čas (v porovnání s penězi) rozdělíte mezi lidi, nepochybně se jedná o chrabrý čin. Nicméně čas má neúprosnější roli, než peníze a neustále mizí. Kdy se tedy společnost dostane do okamžiku, kdy ho "rozmělněn" mezi populaci všechen spotřebuje a vše skončí? Vskutku zajímavé dilema. Jasné je však to, že zbohatlíci vesele ovlivňují inflaci (která je svým paradoxem až úsměvná) a s časem nezacházejí dobře. Pokud si tedy nekladete filosofické otázky o existenci, snadno se ztotožníte s hlavní dvojkou (Justin a Amanda překvapivě v pohodě). Asi by to bylo na 5 hvězdiček, ale film řeší mnoho věcí jen povrchně: Kde se čas bere? Zhroutí se nakonec společnost jako domeček z karet? Kdo spustil toto odpočítávání, a proč? A mnoho a mnoho dalších... Proto jen 4 hvězdy. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimavy namet o nelutostnom boji o zivot, ktory sa da predlzit, ak o to tvrdo bojujete. Ked som si o tom nieco precital, nechapal som, ako je to myslene. Trailer mi to naznacil a film uplne vysvetlil. Jednoduchy dej, kde nie je nudza o napätie. Opät je tu ta bohata vrstva ludi, ktora si zije v pohode a ma desiatky az stovky rokov zivota a ta chudobna vrstva, ktora musi o kazdu minutu zivota tvrdo bojovat. Akcny sci-fi thriller, ktory ma ani chvilku nenudil, ale do plneho hodnotenia mi tam nieco chybalo. Cillian Murphy je skvely zaporak. _________ Justin Timberlake - (Will Salas) +++ Cillian Murphy - (Raymond Leon) +++ Amanda Seyfried - (Sylvia Weis) +++ Shyloh Oostwald - (Maya) +++ Johnny Galecki - (Borel) +++ Olivia Wilde - (Rachel Salas) +++ Matt Bomer - (Henry Hamilton) +++ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý ústřední nápad by si zasloužil trochu více rozpracovat. Děj filmu je totiž zbytečně jednoduchý a dalo by se z toho vytřískat určitě více. Ale ten svět je fakt dobrej, měl jsem z toho takovou zkrachovalou sociš náladu, jak všichni furt hákovali a pak hned dvě hoďky za bus atd. Každopádně je to zábava a ústřední dvojice je hodně fajn. Amanda Seyfried se mi nikdy moc nelíbila, ale tady je doopravdy sexy. A měli tam hrozně hnusný auta. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol opäť splnil moje očakávania, ak takto bude pokračovať ďalej, stane sa ďalším scenáristom a režisérom, ktorý si zaslúži môj najväčší obdiv. Andrew napísal veľmi, veľmi dobrý a hlavne zaujímavý scenár, prikrášlený dvojicou nádherných herečiek Amandou Seyfried a Oliviu Wild. Počas celéh filmu som sa náramne bavil a preto nevidím dôvod dávať menej ako 5*. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Ve filmu sice z pochopitelných důvodů nejsou ani jedny opravdové hodinky, tvůrci si však tento deficit vykompenzovali alespoň použitím názvů věhlasných hodinářských značek pro jména postav. Použitými názvy jsou tak namátkou Citizen, Breitling, Bell, Hamilton, Nomos, Carrera, Oris, Fortis, Vacheron-Constantine, Jaeger-LeCoultre, Patek-Philippe nebo Rado. Společnost Ulysse Nardin pak jedním názvem podělila postavy dokonce dvě. Čtení titulků je v tomto případě nutností minimálně pro milovníky hodinek. (Klot)
  • Ve scéně kdy si Will (Justin Timberlake) kupuje Jaguar XK-E je možné spatřit také Mercedes-Benz 300 SL, Studebaker Avanti nebo Citroën DS 23. (Adrai)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama