Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jihokorejského originálu a Ajově Zrcadlech, jsem se rozhodl svou pozornost věnovat i tomuto „volnému pokračovaní“, kterému se příliš divácké přízně nedostalo. Oprávněně? Asi jo, přitom si však myslím, že tento film Victora Garcíi není vyloženě špatný. V konfrontaci se svými předchůdci však tahal za kratší konec, to je jasné. Nejvíce mu ublížilo to, že se každý těšil na nějakou návaznost s tím, co se odehrálo právě v Zrcadlech, což se však nestalo. Scénárista jen okopíroval práce svých předchůdců, od každého si něco vypůjčil a mohlo se vesele natáčet. Jediným štěstím bylo, že do režisérského křesla usedl právě García, který z toho mála dokázal v rámci možností vyždímat alespoň trochu konzumovatelné podívané. Atmosféra tu však nebyla tak našlapaná jako v Mirrors, což bylo jedna z negativ, které tato dvojka byla. Naštěstí se tu objevilo několik slušně zpracovaných mord scén, čímž to alespoň trochu kompenzoval. Ony celkově ty speciální efekty nebyli zas až tak hrozné, jak někteří tvrdí. Já s nimi byl vcelku spokojený. O dost horší už to bylo s hereckým obsazením a hlavně s výběrem hlavního hrdiny. Nick Stahl není špatný herec, ale Kiefer Sutherland byl minimálně o dvě třídy lepší. To už by se spíše dalo polemizovat a srovnávat spíše s asijským originálem, který měl taky pár slabin. Nejen co se herců týče, ale i několika zbytečných / slabých pasáží a nudných dialogů. Mirrors 2 tak díru do světa neudělaly a už ani nikdy neudělají, ale nesouhlasím s tím, že by šlo o vyloženě špatný film. Viděl jsem už mnohem horší kousky, navíc se mi některé okamžiky docela dost líbili. Takže když zavřu obě oči a nebudu se dívat do zrcadla, tak tomu šoupnu průměrné ohodnocení a budu doufat, že neskončím podřezaný nějakým střepem…50% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kefier v jedničce byl stoprocentně lepší, seděl mi tam více než Nick - ten mi tam nějako povahově nepasoval, nevím proč. Jinak obecně oproti jedničce slabší co se týče atmosféry, vtáhnutí do děje atd. , ale s bravurou to dohání skvělými (sebe)vraždami, ty fakt neměly chybu. Lekačky dobré, ale že bych se vyloženě bál (jako u jedničky) to ne. Konec sice strohý - pouhá REVENGE, ale nic jiného se tam čekat nedalo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ubrat levných a samoúčelných lekaček a nejednou levných digitálních triků v první třetině a trošku (a stačilo by opravdu jen trošku) znepřehlednit a zoriginálnit hodně předvídatelnou a čitelnou pointu ve třetině poslední, hnedle by to bylo lehce nadprůměrné pokračování horroru, který mě kdysi před lety mile překvapil. Takhle to, i navzdory poměrně promakaným mordům, zůstává pouze čistým průměrem. 2.5* ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Ale fuj, tohle mi nedělejte. První díl-ano, oc se mi líbil a zvysoka kašlu na to, jestli vykrádal (nejen dle tehdější Premiere (odpočívej v pokoji))asijské horory. I slušný konec, co tomu "nasadil korunu", ale tohle ne. Nick stahl mě potěšil, ale opět chlapík, co propadl drogám a alkoholu a teď pracuje jako hlídač? Vzpomněl jsem s na přirvnání k filmům Saw a SaW 2- Čili, pokud nemáme do púokračování více nápadů, tak to uděláme brutálnější. Aspoň tak mi ty vraždy v 2.díle příjdou. Brutálnější ale nutně neznamená, že lepší. Pro mě ne. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavý (a zbytečný) recyklát výtečné jedničky, který se v druhé půli přehoupne v (jak jinak - nepovedenou) variaci Ozvěny mrtvých. Odpustil bych ty úděsný triky (přeci jen bylo to Béčko), odpustil bych mizernou režii i scénář (přeci jen bylo to Béčko), ale neodpustím Zrcadlům 2, že ze svých fanoušků dělají totální blbce (ať už nechtěně a nebo - což je horší - záměrně)! Aspoň, že to rychle uteklo (cca 75min / bez titulků) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)
  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)

Reklama

Reklama