Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šialenom vianočnom špeciáli spred roka návrat do normálu. Kvalitného normálu, kde nevadí prekombinovanosť a kde ste ochotný privrieť oko nad pár menej uveriteľnými zvratmi či dedukciami. Pretože vzťahy medzi postavami skvelo fungujú, herci sú výborní a napätie v rámci série tiež funguje... V tretej epizóde už však dosť cítiť, že viac ako riešenie prípadu ide o hranie sa s formou rozprávania a fetišistické vyžívanie sa vo vlastnom (stále ešte neopozeranom) vizuálnom koncepte... ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Nj, Sherlock s další sérií definitivně potvrdil, že ztratil mnoho ze svého kouzla. Místo zábavných případů s jednoduchou, ale chytrou pointou nabízí citové ždímání, megalomanské případy a dost se v tom všem ztrácí. Bohužel. Poslední díl mě na rozdíl od předchozích dvou alespoň bavil, ale ani tak nemůžu říct, že tohle citově laděné brouzdání v Sherlockově paměti nějak ohromí. ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, tam kde byla dokonalá třetí série, tam čtvrté pokračování detektivního příběhu zcela padá. Žel, ze třech dílů je dobrý pouze jeden (04X02). 04X01 je pouze jakýsi pokus o ždímačku citů a spadá do holého průměru, finální epizoda je pak podprůměrným čímsi, které je i po filmařské stránce velmi chabé. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím mezi hatery - první dvě série Sherlocka považuji za geniální. Třetí byla ještě OK a Přízračnou nevěstu vnímám jako úlet, který se moc nepovedl. U ní jsem ale její "zdrogování" ještě chápal, protože byla snaha propojit (pro klasického Sherlocka) ikonickou viktoriánskou dobu s moderním pojetím. Takže jsem si trochu naivně myslel, že čtvrtá série bude alespoň relativně normální - vzhledem k standardu, který nastolil tento seriál. Inu, jak je vidět na mém hodnocení, trestuhodně jsem se spletl. První epizoda Šest Železných dam byla zpočátku celkem nadějná. Jenomže posléze přešel důraz na Mary. Tu samotnou považuji od předešlé série za nesmírně otravnou (a WTF) postavu, takže jsem byl "opravdu" radostí bez sebe, když se po celý zbytek dílu řešila její "epická" minulost, tak násilně a paraziticky nastíněná již v předešlých dílech. To by ale ani nebyl takový problém, kdyby se děj snažil být alespoň trochu realistický. Sherlock se sice nikdy nedal považovat za něco absolutně autentického, ale dříve tomu nechyběl vtip nebo nadsázka, což je nyní vynecháno zcela. Také pokusy o akční scény hollywoodského stylu působí přinejmenším trapně a směšně. Druhý díl byl pro změnu naprosto na drogách a raději se o něm nebudu více rozepisovat. Zmíním pouze všudypřítomnou schýzu (komunikace s "duchem" jedné postavy). Závěrečný Poslední případ byl relativně zpočátku nadějný. Ale scény na onom ostrově s věznicí začínaly vše postupně pohřbívat. Posléze nastala zcela idiotská kanonáda plot twistů, jíž byla nasazena koruna tuposti v okamžiku, když došlo na řešení sourozeneckých vztahů a připojila se k tomu všemu Sherlockem čerstvě nabytá emocionalita. Z této epizody (a koneckonců z celé série) vznikl překombinovaný patvar, který se snaží otevírat tolik linií, že nakonec žádné pořádně neuzavírá. Pokud tohle měl být konec celého seriálu (což tedy doufám, že byl), připadal mi neskutečně utnutý a především odfláknutý. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock letos nezačal vůbec dobře. I přes všechnu bídu se mu však daří vyváznout se ctí. Oblíbené postavy zůstávají a složitý příběh je uzavřen. Snad se tak můžeme v budoucnu těšit na návrat ke kořenům. Ostatně jak bylo v závěru řečeno: „Podstatný je ten mýtus, ty příběhy, dobrodružství.“ Tak snad zase příště. Více na Věčnýkritik.cz. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama