Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte, jakou epizodou měla série o Sherlockovi končit, aby se z ní nestala jen nudná, sebe špatně parodující a pouze vztahy postav se zabývající hloupost? The Reichenbach Fall (s02e03). Po tuhle epizodu se dá seriál brát vážně. Dál už je to jen výše zmíněné, pouze v některých dílech (asi v jednom) z následujících jsou ještě chvílemi dokonce památky po tom, že to, co Arthur Conan Doyle napsal, byly detektivky. Člověk by si naivně myslel, že když čeká několik let (!) na další sérii, tak že zápletka bude ohromující a děj strhující. Nebo, že to alespoň bude detektivka i přes to, že si sama ze sebe i z postav dělá srandu, která není vtipná. Ale ani v tom první díl (snad) poslední série neobstál. Je to nudné, je to plytké, neřeší se kriminální případy, ale minulost nejotravnější postavy, které kdy Moffat s Gatissem dali nepřiměřený prostor. Vypiplaný vizuál už nepřekvapí, protože ten býval i u epizod s napětím a dějem. Není to detektivka, není to ani dobrá parodie, možná je to tak leda telenovela, protože u ní nikdo žádnou kvalitu nečeká. Dvě hvězdičky jsem dala proto, že byl tento díl lepší, než dementní The Abominable Bride, ale hlavně proto, že SPOILER! nás Mark Gatiss konečně zbavil té neskutečně otravné, naprosto neuvěřitelné Mary Morstanové/Watsonové, která v tohle díle už úplně přejala roli Watsona, tím pádem skutečného Watsona ani nebylo potřeba KONEC SPOILERU. Tak snad už kvůli tomu budou zbývající díly vážnější. V to, že by se místo vztahů postav řešily kriminální případy, jako ve výborné první sérii, jsem už přestala doufat. Kromě prvotřídních herců a hezkého vizuálu už není jediný důvod se na Sherlocka dívat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Hlavní pozitivem je to, že nás konečně opustila paní Watsonová, jejíž účast byla v seriálu tak nějak navíc. Celkově se jedná o výrazně méně zajímavou epizodu, než bývá seriálový standard, na které jsem býval zvyklý. Sherlock bleskurychle vyřeší jeden velmi pěkný případ a zbytek se bohužel opět věnuje minulosti paní Watsonové, která mě absolutně nezajímá, abych byl upřímný. Dalším negativem pro mě bylo vylíhnuté dítě, které bude zřejmě spíše přítěží. Nelíbil se mi ani naprostý přehršel komunikačních zařízeních, která nám všem byla ukázána. V příštím díle se evidentně najde Bilbo Pytlík tu květinkovou paní z autobusu a bude opět šťastný. Závěr dílu byl poté poměrně o ničem. Na Sharlocka jsem se moc těšil, takže jsem si užíval jenom samotného pohledu na něj. Nicméně, musím prostě uznat, že tento díl stál dost za hovno. Budu pevně doufat, že si v tom nacházejícím podstatně vylepší reputaci. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak totálně zabít tempo a dějovou přípravu z konce 3. série a vánočního speciálu, vyplácat celou třetinu série na nekoherentní píčovinky bez pointy, vypotřebovat očekávaný zvrat ještě před tím, než se vlastně cokoli rozjede, pojmout ho tím nejtelenovelovitějším, totálně významu prostým způsobem vůbec, a navrch to zastříknout vycucaným melodramatem, které popírá veškerou narativní logiku, předchozí vývoj i dosavadní charakterizaci. The Sign of Three bylo místy aspoň legitimně vtipný, tohle je Downův syndrom i mezi potraty a jo, tenhle můj vzteky vypocený dadaismus stoprocentně dává větší smysl než cokoli, co jsem právě přinutila starého zhlédnout. Neuvěřitelný. ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amanda je nepochybne prudko pozitívna osoba, čo z nej ale robí veľmi slabú herečku. Vďaka dobráckeho ksichtu, nekontrolovanej mimike a celkovo spôsobom, akým sa pohybuje, je všetkým možným len nie trénovanou nájomnou vrahyňou, ktorej pracovným nástrojom má byť o.i. poker face. A nekritický fanúšik môjho typu narazil na svoj tolerančný limit - Mary musí preč... ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zle prekalkulované a s výraznými nedostatkami, čo sa naratívnej logiky týka. Epizóda pomerne dosť hraje na city, ktorým sa však ja niet a niet poddať. Z najväčšej miery za to môže fakt, že postava Mary mi už vážne liezla na nervy. Jej chovanie bola z väčšiny prípadov veľmi iritujúce a miesto sĺz sa mi popravde uľavilo, že skonala. Jediné, koho mi bolo ľúto, je John, ktorý sa práve stal slobodným otcom. Avšak jeho trúchlenie sa mi vďaka nedávnej a pre dej zbytočnej afére nezdalo príliš úprimné. Len škoda, že sa Sherlock a John zase rozhádali, čo celú situáciu náramne skomplikovalo. Žiaľ, epizóda pôsobí veľmi rozpoltene, hoci nám to začne mimoriadne slušnou mysterióznou atmosférou, nakoniec sa to prepadne do predvídateľnej a umelej melodrámy. A akčnejší ráz Sherlockovi ozaj nesedí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama