Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loučení se Sherlockem zhruba polovinu epizody připomíná jeho psychedelické stavy a orientace i pro nejzápalenějšího diváka, co že se sakra děje, je rychle fuč. Alespoň ke konci všecko zase hezky zapadne a závěr je takový, jak jsme asi všichni očekávali. Ale přát jsme si přáli něco ve stylu původních kulervoucích epizod. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Být to zasazeno do lepšího kontextu, který by k tomuhle dílu jednoznačně směřoval a z nějž by doslova nestříkalo, že Moffat s Gatissem měli inspiraci pouze na tuhle jedinou epizodu, mohl se The Final Problem vyrovnat přinejmenším His Last Vow. Coby snad definitivně závěrečný díl celého seriálu si nicméně Poslední případ zvládá zachovat ještě aspoň minimální míru důstojnosti. Plus moje milovaná loď má vítr v plachtách víc než kdy předtím a sektářky z The Johnlock Conspiracy hromadně páchají sebevraždu, vřeštíce cosi o homofobii, takže se zase nedá říct, že by to byl úplně zabitej večer. ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený závěrečný díl, který v rychlosti zvládá tak nějak uzavřít překombinovaný příběh, posunout postavy o kapku dál, a připravit čistou půdu na další pokračování. A to není úplně málo. Jedná se dle mého o vrchol čtvrté řady. I když tedy přišel hodně pozdě. Celá recenze zde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo štvrtej série najlepší a najnapínavejší diel, ale stále sa to zubami nechtami drží tej prehnanej prekombinovanosti, ako v predošlých prípadoch a opäť nechápem prečo. Prečo sa to celé nedalo poňať jednoduchšie, s väčším ťahom na bránu a bez toho, aby sa divák na konci cítil tak trochu ako blbec. Riešenie šifry na cintoríne je už značne v zóne vtipnej absurdnosti ala Lovci pokladov, predstavy sa opäť miesia s realitou a akoby to scenáristi písali pre divákov so Sherlockovým myslením. Ale napriek výčitkám je posledný prípad napínavý a úplne iný, ako všetky ostatné diely aj preto, že sa ocitáme mimo obľúbených lokalít. Reakcie budú bezpochyby opäť značne kontroverzné. ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek excelentní, námět zajímavý, zpracování - už tolik ne. Super epizoda, ale jako závěr? To jsem přece jen čekal trochu víc. Pořád lepší než první díl této série, to ano, ale na některé předchozí nezapomenutelné kousky to opravdu nemá. Jo a mimochodem, tu hádanku o holčičce jsem rozlousknul dřív než slavný Sherlock :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama