Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek excelentní, námět zajímavý, zpracování - už tolik ne. Super epizoda, ale jako závěr? To jsem přece jen čekal trochu víc. Pořád lepší než první díl této série, to ano, ale na některé předchozí nezapomenutelné kousky to opravdu nemá. Jo a mimochodem, tu hádanku o holčičce jsem rozlousknul dřív než slavný Sherlock :) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi emotivní a napínavé finále. Tvůrci řekli "po finále 4. řadě se Sherlock jen tak brzy nevrátí (hahaha jakože 3 čekání je "brzy") a až to uvidíte, tak pochopíte proč... No tak já to teda nechápu :D Žádný vývoj postavy se podle mě nekonal. Nebo teda alespoň ne takový, co by Sherlockovi zabránil být Sherlockem. Podle mě mohl dohrát na housličky, zamávat ségře na rozloučenou a jít dál řešit případy s Watsonem a my bychom měli na co koukat. Aspoň by mohli natočit kraťas o tom, jak se sakra na konci druhé série dostal z té střechy! :D Ale finále teda důstojné. 5* ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, řekl bych, že finální epizoda byla tím nejlepším ze čtvrté série. I tak jsem nad dvě hvězdičky jít nemohl, což je tedy průser. Díl sice měl jistým způsobem zajímavý děj, jenže se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci vykradli sérii Saw, Bůh východního větru byla postava dosazená do děje jen proto, aby bylo o čem, a tak. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už vlastně není výstřední, narcistní, ani překombinované. Tohle je... prostě stupidní scream fest. Prosím, už žádné další rodinné terapie, zapomenuté členy rodiny nebo čokly, co bývali lidmi. Doufám, že si Gatiss s Moffatem svůj incestní večírek užili a předají tvůrčí otěže někomu, kdo umí kombinovat i víc než dva totožné prvky a twist "já je někdo jiný". ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla epizoda, která měla konečně atmosféru první série. Byla vážná, opičky se dělaly jen minimálně a byla nesmírně napínavá, třeba, že se neřešil detektivní případ v pravém slova smyslu. Drama mezi klíčovými postavami, absence halucinogenů a osudovost udělaly z The Final Problem nejlepší epizodu Sherlocka od The Reichenbach Fall a to už je hodně dávno. Pokud byl tohle skutečně poslední díl Sherlocka, pak je škoda, že Moffat a Gatiss udělali z třetí série, z viktoriánského speciálu a z prvního dílu čtvrté série, vědomě stupidní parodii, protože se ukázalo, že by na kvalitní detektivku/thriller pořád měli. Jen tu patetickou Mary na konci si mohli odpustit a místo ní nějak lépe dořešit moji oblíbenou Molly Hooperovou. PS: Mimochodem, kdo taky zaznamenal zjevnou inspiraci hororovou "Saw" sérií? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama