Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z doufejme poslední série se jedná o nejlepší epizodu (jednu věc jsem skutečně nečekala), ale proč se to chvílemi blížilo spíše "Saw" než "Sherlockovi", to je mi záhadou. Duu Moffat & Gatiss očividně došly nápady. Mmnt, ty už jim přece došly na začátku minulé série... No nic, nevadí, každopádně ten úplný závěr je jedno velké nedůstojné LOL.;-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, řekl bych, že finální epizoda byla tím nejlepším ze čtvrté série. I tak jsem nad dvě hvězdičky jít nemohl, což je tedy průser. Díl sice měl jistým způsobem zajímavý děj, jenže se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci vykradli sérii Saw, Bůh východního větru byla postava dosazená do děje jen proto, aby bylo o čem, a tak. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě ani čtvrtá série ani její poslední díl nezklamaly (ba naopak), pořád se mi nejvíce líbí epizoda s "Tou ženou". Tady, kdybych hledala důvod k odebrání hvězdičky, tak ho asi najdu, ale mě to celé tak pohltilo do děje, že když jim tam zazvonil (teda zavibroval) mobil, tak jsem já zvedala ten svůj, že nemám zájem jejich plný počet snižovat. A ač vzpomínku na Rudovouse jsme už zaznamenali a rozuzlení se dalo čekat, tak rozhodně ne od dílu, kdy jsme se o něm dozvěděli. ()

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla "jen" špatná variace na Austina Powerse, to bych asi ještě asi zkousnul. Pak ale přišlo zařazení drahé sestřičky s nadpřirozenými schopnostmi, což porušilo základní pravidlo všech příběhů o Sherlocku Holmesovi - žádné nadpřirozeno! A zbytek dílu tvořilo hodinové pokračování Saw s takovými dírami v logice, že by v nich neuvízl ani vorvaň. Odpad všech odpadů. Arthur Conan Doyle rotuje v hrobě jak turbína. V příští sérii bude Moriarty tisíckrát naklonovaný jako agent Smith, Watsonová přiletí z alternativní minulosti strojem času spolu s robotickým Watsonem, Eurus se naučí střílet z očí lasery a Sherlock v nejdražší trikové scéně zjistí, že se mu celý jeho život jen zdál a on ve skutečnosti vůbec neexistuje. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl sám o sobě je skvělý, byť pro mnohé vrcholně neoriginální a opakující to, co už v Sherlockovi viděno bylo - ale je to chyba? Není, jelikož se jedná, dost pravděpodobně, o završení celé téhle série, je zcela logické, že tvůrci využijí všech možných motivů použitých v dílech minulých. Tempo je tu zas vražedné (tak, že důležité vedlejší postavy jako Gregg Lestrade a Molly jsou trestuhodně upozaděné) a přestože dobrá polovina "odhalení" co v druhé polovině přichází, se dají bez nejmenšího problému odhalit vzápětí po té, co jsou naznačeny, jsou natočeny řemeslně zcela perfektně. A hlavně - neskutečně, ale fakt neskutečně dobře tu fungují emoce a to bez patosu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama