Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (719)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence, v níž praveverka zapříčiní lámání zemských desek a rozpad Pangey, patří k tomu nejlepšímu, co nejen v téhle sérii bylo kdy zanimováno, dál přichází vcelku očekávaný nášup klasického mixu partičky z doby ledové a praveverčích eskapád točících se kol vysněného oříšku. Tentokrát jsou ještě více posíleny rodinné hodnoty, což je v apriori dětském filmu věc zcela pochopitelná a tím pádem i lehce akceptovatelná. Trochu mi vadila jen postava lenochodí babičky, animovaného ztělesnění všech seniorských klišé. Po technické stránce se nedá přehlédnout velká progrese animačních technik, vodní hladina vypadá skutečně jako by ani nebyla animovaná a cizelovány byly třeba i detaily obličejů a řada dalších maličkostí. Jako příznivec peripetií zvířátek Doby ledové jsem i se čtrvtým pokračováním vcelku spokojen... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přesto, že to je již třetí pokračování a vše je založeno na tom, vyždímat z toho co se dá, jedná se pořád o slušný a zábavný animák, který potěší hlavně skalní fanoušky série, kterou proslavila veverka a její neústálý hon za neposlušným žaludem (i zde si jí divák užije víc než dost). Bohužel však nemá film nic (vyjma nového příběhu a nových postaviček) čím by se výrazně odlišoval od předchozích příběhů a já už ani nevím, o co šlo v těch předchozích. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

O úroveň lepší než úmorná dvojka a stejně zábavné jako svěží trojka. Animace velmi kvalitní a např. voda vypadala téměř fotorealisticky a 3D efekt měl smysl. Český dabing je často k popukání, ovšem jistě ne cílenému. "Dvojitá stěrka" nebo "Broskvičko" to jsou prostě jistoty záchvatu smíchu. Veverka už je bohužel těžce zrecyklovaná, lenochod je snad poprvé skutečně vtipný a babička ztělesněním všech důchodcovských klišé. Mamuti nudní, otravně pouční a moralizující (problémy s dcerou v pubertě, ach jo). Ovšem nečekala jsem, že se několikrát rozesměju. 65 %. [Kino, 3D, dabing] ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Animovaná verze pirátů z karibiku? Skoro tak to na mě působilo. Určitě nejslabší díl série. 3D: **** jako obvykle krásné a prostorové, co se animáků týče, tentokrát jsem ale nenarazila na jedinou scénu, která by mě 3D efektem dostala, nebo nadprůměrně zaujala, proto (za animovaný standard) hvězda dolů. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Jeden z původních konceptů příběhu zahrnoval rozmrazení hrdinů v muzeu v současné době. Snímek pak měl nést přízvisko "Th4w". (R´Hell)
  • Původně měl jedné z postav propůjčit hlas Jeremy Renner. Kvůli účasti na dalších projektech však musel odstoupit. (oje)
  • Když Scrat (Chris Wedge) pobíhá po Žaluatlantidě, vidíme spoustu odkazů na náš svět a jeho významné osobnosti. Např. představení „Hamleta“ Williama Shakespeara nebo sochu "Myslitele" od Augusta Rodina. (Aporol)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama