Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (720)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že doba ľadová sa záčina pomaly prepadať ako zem pod nohami hlavných hrdinov. Opakovaný katastrofický scenár, nostalgicky známe rodinné puto a večné súboje mamuta Mannyho sa stavajú stále viac všednými bez kúsku inovácie. Ani zmena nepriateľských dinosaurov z predošlej časti na nesympatického opičiaka nepriniesla filmu oslňujúce oživenie. Stále menší bol u mňa aj ohlas pri vtipných momentoch, keď par krát akoby vtipnosť úplne zamrzla a tomu čo malo pôsobiť vtipne som sa vôbec nezasmial. Napriek tomu si film zachoval dynamicky a akčný spád, ktorý dobre podporili malý škrečkovia parodický vedený Williamom Wallacom. Prikláňam sa teda k 50%. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Za mamutí teenagery bych sice někoho extra krutě potrestal, ale jinak je Doba ledová 4 vcelku příjemné, vtipné pokoukání. Animace zase o trochu pokročila (úžasně zpracovaná voda), pirátská tematika, které jsem se kvůli současnému filmovému "přepirátování" trochu bál, byla nakonec fajn a nápaditá, akční scény velkolepé (Emmerichovo 2012 hadr). Ano, příběh mohl být méně omšelý (kdo se do koho zamiluje, kdo nakonec co pochopí... atd.), ale čert to vem, když jsem se dobře pobavil.__P.S. Žaludatlantida neměla chybu.__P.P.S. Vtipná je i hudba Johna Powella, který si tentokrát "půjčuje" Beethovenovu Ódu na radost. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebýt otravné linky s mamutí slečnou, tak jdu na plný počet, protože jsem se u tohoto pokračování opravdu pobavil, vše plynulo svižně a animace byla jako vždy parádní. Ruku na srdce, Ice Age: Continental Drift nenabízí nic, co bychom už v této "ledové" sérii neviděli, ale umí pobavit a to, speciálně u animáku, mi ke štěstí tak nějak stačí. Navíc má asi tu nejlepší úvodní scénku z celé série - veverčák Scratt zkrátka pořád jede. 80 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ SE DĚJE COKOLIV, NIKDY SE NEVYKAŠLEŠ NA PŘÍTELE....“ /// …a rodina je základ státu i v době ledový… Ta mamutí má problémy jako každá jiná. Broskvičce se totiž začínaj zapalovat lejtka (ještě že né … fuj! Pro děti vole!). No a Many, jakož to starostlivej fotřík to špatně nese… A aby toho nebylo málo, zachvěje se Země… Všechno je akční, všechno se pohybuje, všichni jsou ukecaný a zřejmě i 3dé bude úplně 3dé. Ale jinak je to taková pohádka s postavičkami z Doby ledový, kde už ani ten Scrat pomalu nemá co hrát. Možná je na čase to nechat roztát…. i když parchanti asi budou proti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem spíš na ty mamutí holky voplácaný, než na vyhublý kozy. 2.) Netrpělivě čekám na okamžik, až Broskvička přestane bejt malá holčička. 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ n ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Když Scrat (Chris Wedge) připlouvá k Žaluatlatidě, tak ta má tvar žaludu, který je patrný jen z jednoho úhlu. Jak se kamera pohybuje, tak se tvar žaludu rozkládá do vícero menších ostrovů a svůj tvar tak ztrácí. Když však Scrat vytáhne žalud se špuntem a Žaluatlantida se žačne potápět, jedná se o celistvý žaludoidní ostrov. (Aporol)
  • Pôvodne bola postavička Gutta/Čreva (Peter Dinklage) navrhnutá ako medveď, ale nakoniec sa výtvarník Peter DeSève rozhodol pre opicu - kvôli flexibilite a štyrom rukám, ktoré sú vhodnejšie pre hojdanie sa na lodi. (misterz)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama