Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, tak vidím, že spousta lidí nepochopila, o čem pořad je. Jedná se o zastavárnu, ne o sběratele nebo uměleckou aukční síň a podle toho také vypadá způsob obchodování. Myslím, že Harrisonovi nabízí slušné ceny a navíc se vždycky dozvím něco nového. Nepochybuji, že na tom musí pěkně vydělávat (a s nimi i kamarádi, kteří jim chodí dělat odhady cen), ale zase na druhou stranu, když lidi jsou líní najít si pořádného kupce a raději jdou do zastavárny, tak se nesmí divit, že prodají pod cenou - byznys je byznys. ()

Reklama

knihovna 

všechny recenze uživatele

Solidní zábavička na které mě baví i to, že se dozvím věci, které jsem nevěděl. Například, že v době George Washingtona nebyla růžová barva považována za ženskou barvu, že Benjamin Franklin byl tiskař a vydavatel atd. Že to je z části nahrané mi nevadí. A že se tady jistí "intelektuálové" ohání pokleslostí této činnosti svědčí o jejich chabé znalosti lidských dějin. Obchod, výměna či zastavování zboží je staré jak lidstvo samo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." Opravdu? Poslouchají se ti lidi vůbec? A neexistuje ve městě ještě jiná zastavárna, kde by třeba dostali víc? Asi neexistuje. Já bych tedy pánům zastavárníkům neprodal ani úředně ověřený podpis Járy Cimrmana, ale občas se při souboji s večeří mrknu na to, jak se zkoumá původ věci a jak se lidi nechávají nadšeně okrádat. Alespoň je to poučné. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Vážení súdruhovia, Rick je na americké pomery férový obchodník, platí dane a zamestnáva dokopy 30 ľudí. Navyše, doteraz ešte nezabil Chumleeho, a to je samo osebe na nobelovku za mier. Pokiaľ občas počúvate tých zákazníkov, oni doslova rozpredávajú rodinné striebro za pár hodín zábavy v kasíne..... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Zastavárna má celkem 30 zaměstnanců a podle jejich slov je denně obchodem zakoupeno okolo 300 předmětů. (oje)
  • Natáčení probíhá v kulisách, které jen vypadají jako originální obchod. Je tomu proto, aby se zabránilo natáčení náhodných kupujících, takže všechny osoby, které jsou viděny v pozadí jsou herci. Výjimkou jsou osoby, které prodávají určité předměty, ovšem jejich předměty jsou už předem ověřené a ohodnocené, osoba musí podepsat formulář, že souhlasí být natáčena a vše co pak vidí divák, už je jen podle předem připraveného scénáře. (KREI)
  • Richard Harrison zemřel v červnu 2018, když prohrál boj s Parkinsonovou nemocí. Před smrtí ještě stihnul vydědit vnuka Coreyho a vše odkázal synovi Rickovi. Ten je nyní jediným majitelem podniku. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno