Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

gonga 

všechny recenze uživatele

Nejdementnější komentář od totálního bolševického vylízance vyhrává...Kulyk. Jinak až na to, že je vše nahrané a předem domluvené, jde o docela zábavný pořad. Naprosto dokonalý je český dabing Chumleeho, který mě občas hodně rozesměje. Zdejší naivky musím považovat za mamlasy, člověk, který po jednom díle nepochopí, že je show celá nahraná, trpí deficitem inteligence. A trouba, který se rozčiluje nad tím, že v zástavárně okrádají zákazníky, zjevně nemá ponětí o tom, co je zástavárna. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

těchhle překupnických pořadů k nám z ameriky dorazilo moc a moc...Každopádně už na škole mě fascinoval americký trh a ta nekonečnost možností podnikání...tedy vpodstatě to že v jednom státě se dokáže docela slušně uživit překupník historických SPZtek stejně jako tetka na důchodu která miluje sbírání sádrových trpaslíků, jejich restauraci a následný prodej. A pak máme tyhle... "profesionální" překupníky kteří fungujou v celých státech ve všech možných odvětvích sběratelství. Kolikrát se tam najdou fakt fešné kousky harampádí které bych sám chtěl mít doma nebo mají nějakou skutečnou kultůrní/historickou hodnotu a je paráda vidět jak se zachovaly. Je to klasický tříhvězdičkový pořad kterému u mě přidávají jednu hvězdičku vtípky a prupovídky jejichž středobodem je většinou podnikový mamlas Chumlee a jeho pracovní morálka :D ()

Reklama

xardix 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejkvalitnější jednohubka z produkce History Channel. Každý díl dokáže zabavit a ukáže nějakou zajímavou věc, o které doplní zajímavé informace. Osobně bych si tipnul, že většina prodejů je jen hraná, protože se příliš často objevuje šablona „v naší rodině se daná sbírka kompletovala několik generací a teď jsem jí zdědil já, tak ji chci okamžitě střelit v zastavárně“, ale na celkový dojem z pořadu to příliš neovlivňuje. Příjemným bonusem je humorná vložka v osobě Chumleeho. 90% ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

Zábavný pohled na jednání v zastavárně. Divák může podlehnout dojmu, že jsou vlastně všichni spokojeni, ale skutečnost může být trochu jiná. Podle toho, co si může člověk vyhledat na i-netu, je realita jiná a hodně se liší od seriálu. Flákač Čamlí je sympatickým zpestřením seriálu, ale zajímaví jsou i děda a syn Harrisonovi. Děda věčně zaspává za počítačem v kanclu nebo si tam hraje solitaire, Rick je zkušeným zastavárníkem, který skoro o všem něco ví a pokud neví, tak zná někoho, kdo poradí. Holt Las Vegas je velké město plné odborníků na kdeco. Kdyby to bylo jen dokumentárním zachycením nějakého děje, dal bych 5 hvězd, ale protože je to vlastně nahrané, stačí 4* ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsme naprosto slušní lidé a typičtí podnikatelé, proto můžeme na kameru ukázat, jak od senilního starce nad hrobem vykoupíme něco, o čem mu nablijeme, že se jedná o totální shit. To jsme lidumilní, čumíš Ameriko, co? A pak to bouchnem za stonásobek, protože kšeft se musí točit, jinak se zadrhnou kapitalistická kolečka. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Rick Harrison ve své autobiografii uvedl, že důvod, proč diváci vidí více návštěvníků své věci prodávat, než zastavovat, je ten, že druzí jmenovaní si často nepřejí být ve vysílání. (oje)
  • V 14. sérii, 28. epizóde sa objaví neslávne známe biele Ford Bronco, v ktorom unikal O.J Simpson. Epizóda nesie názov "If the Pawn Don't Fit" čo je odkazom na už legendárny výrok Simpsonovho právnika ("If it doesn't fit you must acquit"), ktorý padol počas súdneho procesu s ním. (Real Tom Hardy)
  • Ve 24. epizodě 13. série s názvem Killer Pawn vykoupili v zastavárně plakát, který namaloval Ben Shahn – „This is Nazi Brutality“, znázorňující hrůzy 2. světové války a obsahuje text, který popisuje masakr v Lidicích v tehdejším Československu. (Illuminare)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno