Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

borohub 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s mistry aukce, či válkou skladů tak tohle je daleko lepší. Moderátoři jsou sympaťáci, co byl největší kámen úrazu v mistrech aukcí - nějaká autentičnost, v tomto pořadu odpadá, už jenom z důvodu, že občas je člověk poslán do řitě s padělkem, dále je prostě daleko uvěřitelnější, že lidi někde na půdě schovávají skutečné poklady, které jednou za čas přinesou do zastávarny.. Občas je to i docela poučné. Není to takový typ pořadu, které bych hledal někde na netu, stahoval si je a pouštěl si je, každopádně když to běží v TV tak se na něj podívám. 75% ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, na které se dá v televizi dívat. Člověk se nejen pobaví, ale něco se i dozví. Osazenstvo zastavárny je taky super, a některé hlášky mě dostávají. Tento pořad mě baví. Nejraději bych dal 5 hvězd, ale je třeba se držet nějakého obecného měřítka. Každopádně mezi škváry, co televizní stanice produkují, je tohle desetihvězdičkový skvost. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

Milonak 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl 2 díly (respektive 1 díl a cca 10 minut druhého) a musím říct, že je to strašlivý hnůj. Samozřejmě to je připravená reality show a nemá to se skutečným "bazarem" či "výkupem" - nebo co to je - absolutně nic společného. A výrazně mě překvapuje, že to ještě Nova či Prima nenatočily v české verzi. Jednu hvězdu dávám za to, že se člověk něco dozví. Do prdele - tohle vážně je prototyp dnešní zábavy????!!!! Odpovím si sám - ano, je. BOHUŽEL.... ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Rodinný klan Harrisonů, jejich zaměstnanci + klaun seiálu Chumlee Russell a provoz zastavárny Gold & Silver Pawn Shop. Myslím, že je to vždy zajímavých a poučných 20 minut. 80 %. Ke komentáři uživatele kulyk: Nikdy jsem neviděl, že by se snažili majitelé nebo zaměstnanci zastavárny někoho ošulit. Naopak mnohokrát majiteli zastavované věci zprostředkují odhad znalce. O ceně vždy musí existovat dohoda a záleží na obou subjektech, na jaké ceně se dohodnou. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Po proslavení obchodu se staly obchodním artiklem také trička či magnety s logem zastavárny, z nichž mnoho se prodává s Chumleeho podpisem. (oje)
  • Když si projdete diskuzní fóra fanoušků pořadu, zjistíte, že osobní zkušenosti návštěvníků jsou různorodé. Někteří uvádí, že obchod navštívili, avšak v obchodě nezastihli žádnou z „hvězd“ pořadu. Ti šťastnější uvádí, že zastavárnu zastihli v momentě, kdy se natáčelo a mohli tak alespoň jednu ze známých postav zahlédnout, většinou Ricka Harrisona. Někteří návštěvníci uvádí, že během filmování museli zastavárnu opustit, jiní naopak tvrdí, že mohli zůstat vevnitř, avšak zůstat potichu. Často dále rezonuje názor, že zastavárnu neobklopuje právě líbivé prostředí. Kdybyste se i vy chtěli pokochat vzácnými předměty prodejny a přesvědčit se o názorech návštěvníků, z Prahy byste do Las Vegas koupili v roce 2017 zpáteční letenku v cenovém intervalu přibližně 14 000 - 34 000 Kč. (oje)
  • Majitel "Rick's Restorations" Rick Dale, který se často v pořadu objevuje coby opravář a restaurátor, se později objevil ve vlastní show Americké restaurování (od r. 2010), kde se "hvězdy zastavárny" tu a tam také objeví. K podobnému prolnutí s další show stanice History Channel pak dochází se starožitníky pořadu Hledači pokladů (od r. 2010) a automobilovými nadšenci z o generaci mladšího pořadu Dannyho auťáky (od r. 2013). (oje)

Reklama

Reklama