Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Ten konec se opravdu "vydařil".Na začátku vyhodí Plesla od Policie, protože nedal varovný výstřel do vzduchu, na konci Barťák postřílí loveckou puškou všechny lupiče a jede se vesele dál.Ještě díky za ty pohledy na Třinec.Zná tady někdo hnusnější město?(Roman.Ticka-ten hotel je opravdu nějaký hotel?Vypadá to jak vybydlená ukrajinsko-polská ubytovna...Fakt nechápu, proč je ti líto, že se nedostaneš na střechu:)) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Má to několik podstatných failů (obsazení Bartošky do pro něj zcela nevhodné role, podivně zrealizovaná finální scéna, která měla být vrcholem filmu), ale pořád mi z toho vychází mírný televizní nadprůměr. Hlavně zásluhou Jaroslava Plesla, temného ladění a i samotné zápletky, která má hlavu i patu a dalo se z ní vyždímat prvotřídní kriminální drama. Škoda, je totiž vidět, že Sedláček by to za správné konstelace hvězd mohl zvládnout na výbornou... 60 % ()

Reklama

-henry- 

všechny recenze uživatele

Tentokrát převažuje spokojenost než rozporuplnost. Sice jsem myslel, že film trvá hodinu a půl, přesto bavil: herci (po dlouhé době konečně potěšil Čtvrtníček a Bartoška), dialogy, atmosféra upachtěnosti, pohyby kamery i zvuková dramaturgie good. V globále slabší řemeslné zpracování na druhou stranu podporuje satiricky realistické znění. Imho začínám si všímat, že lidé se satirou mívají problém - nejspíš proto, že "nepatřičně" narušuje žánrový požitek, který si zvykli očekávat (ale už ne přehodnocovat). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Beru, že od televizního filmu nemůžu čekat zázraky, ale takovouhle "sračku" jsem od Sedláčka nečekal..Zhlédnuto hlavně kvůli místním reáliím, které místy způsobovaly záchvat smíchu (tohle ocení jen "našinec"), ale nakonec i přes tohle lákadlo jsem měl problém Sráče dokoukat. Závěrečná přestřelka byla jak z té nejlepší parodie na krimi filmy. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Tak kombo Robert a Zidan (docela by me zajimalo, zda mu tak nekde realne rikaji, bo to sedi jak prdel na hrnec ;]]) jede jak cip. I reditel Jirka se da vydrzet stejne jako ti ostani po polski mluvici, ale Jara Plesl nad sebou uz ponekolikate lame hul a Robert by si to mel taky uvedomit a konecne tohoto sveho milce kopnout do prd...e, bo ten mu zmasti svou pritomnosti kazdy film ;[[ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)
  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Ve filmu si zahrálo několik herců z nedalekého Těšínského divadla, kteří stvárnili hlavně postavy mluvící polsky. (MIchael90)

Reklama

Reklama