Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pouštěli jsme si to původně "na usnutí", ale protože byla sobotní noc a hlavně se jedná o zajímavý film, nebyl problém to dokoukat. Zajímalo by mě, z jakého množství celkového natočeného materiálu se stříhalo (tipuju asi dvacetinásobek konečné stopáže) a jak expedice řešila dobíjení elektroniky (všechno šlo přes autozapalovač?). A přiznám se, pro trabanty máme rodinnou slabost, děda dlouhá léta pilotovat bílý Combi 601, a kvůli nespolehlivému startování jsem tlačil mockrát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentárního to rozhodně ještě není ono a je pořád vědět, že šlo hlavně o to, aby dobrodruzi celou cestu zvládli. V dalším díle, "Trabantem až na konec svět", se už ukázalo, že mají i dokumentární tendence. Přesto je krásně vidět, že se jedná o neskutečný pokus o cestování, který rozhodně stojí za pozornost. Dan Přibáň je velký frajer a každá jeho posádka jakbysmet. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A jsme zase u těch kulí, že jo... Já netvrdím, že kdo neproprdí trabantem Afriku, nedojde v životě štěstí. Šťastný nikdy nebude ten, kdo si nesplní sen. A právě k tomu je zapotřebí mít kule, protože to už tak bývá, že sny bývají nereálné a heslo kazisvětů "to nejde" tak semlelo už mnoho snílků. Taky netvrdím, že tenhle dokument je nejlepší, jaký jsem kdy viděl. Není. Jenže já zaprvé moc dobře vím, že předat posluchačům a divákům autentičnost v poměru 20000km ku 96ti minutám dost dobře nejde, a zadruhé beru tuhle podívanou především jako další z mnoha motivací do příštích cest. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už 3x a pokaždé naprosto skvělý zážitek. Film o životě, o přírodě, o dobrodružství a o jednom velkém snu - probindit Afriku trabantem. Viděl jsem i všechny následující filmy od Dana Přibáně (Jižní Ameriku, Austrálii, Asii) a asi Afrika zůstane nepřekonána - tím, jak to je přehledně zpracováno a navíc obsahuje nejlepší soundtrack! 100% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Česká dokumentární tvorba v posledních letech rozhodně převyšuje tu filmovou. A další z cesty trabantových nadšenců je toho jenom důkazem. Rozhodně smekám klobouk před tím, co dokázali a jejich cesta byla natolik zábavná, že tento dokument utekl jako voda. Česká verze speciálních dílů Top Gearu rozhodně ukazuje, že má co nabídnout i když nedosahuje kvalit již zmíněného seriálu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Expedice jela trasu: ČR, Německo, Rakousko, Itálie (nalodění v Janově), Tunis (vylodění), Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a Jihoafrická republika. (heyda)
  • Kvůli vízům do afrických zemí se členové výpravy museli obrátit na africké ambasády ve Vídni, Berlíně a Londýně. Víza do Súdánu expedice získala až v Káhiře. (heyda)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)

Reklama

Reklama