Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad a odvaha pustit se do expedice jsou obdivuhodné. Jen jsem čekal dokument zaměřený více na samotnou expedici. Ono točit "cestománii" z Trabantu má v sobě nějaký ten adrenalin, ale pořád je to něco co můžete vidět i jinde a detailněji. Spíš je to neucelené a skáče se od jednoho k druhému - nejdříve autoři vyzdvihují nápad, který je velmi originální a pak mapujou zvyky a lidi. Někdy je zesměšňují, někdy s nimi soucítí. Taková je povaha česká?! Asi ano, nevyzpytatelná. Trochu mě to zklamalo a proto *** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o jedné velké pouti napříč Afrikou. Kamera a hudba stojí určitě za to a celkové kouzlo dokumentu je taky velice silné. Přestože je to určitě povedený dokument a podobnou pouť by chtěl podniknout kde kdo, tak to na úplný vrchol nevidím, zas až tak mě to nezaujalo. Ale klobouk dolů před hlavními aktéry. ()

Reklama

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

"Ty vodopády jsou naprosto úžasný... málem jsem si tam zlomil nohu, málem jsem si tam zlomil ruku, máme mokrý všechny prachy, já mám promáčenej pas... ale o tom to je! :)" A přesně o tomhle jsou i jejich filmy - ne o památkách, přírodě, ale o těch řečech a jak má někdo dost velký koule na to, aby se do něčeho takovýho pustil. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Teďko v březnu to budou již čtyři roky, co jsem se konečně odhodlal vrhnout na všechny tehdy dosavadní výpravy čím dál tím známějších trabantů a nelze troufale nezmínit, že jejich komornější začátky jsou pro mě až srdcovými záležitostmi. Zrovna k Africe netíhnu tak jako ke střední Asii, jejich první celovečerák měl ale jisté mouchy, které právě s Trabantem napříč Afrikou odstranili a stvořili tak pravděpodobně nejlepší z celé škály svých roadmovies. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už 3x a pokaždé naprosto skvělý zážitek. Film o životě, o přírodě, o dobrodružství a o jednom velkém snu - probindit Afriku trabantem. Viděl jsem i všechny následující filmy od Dana Přibáně (Jižní Ameriku, Austrálii, Asii) a asi Afrika zůstane nepřekonána - tím, jak to je přehledně zpracováno a navíc obsahuje nejlepší soundtrack! 100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Členové výpravy se rozhodli podpořit projekty na pomoc v Africe, proto navštívili školy a chráněné dílny, a své trabanty nabídly dětem k dispozici jako malířské plátno. Vznikl tak neopakovatelný artefakt a unikát nevyčíslitelné hodnoty. Expedice zajišťuje dopravu trabantů zpátky domů a ve spolupráci s Člověkem v tísni uspořádání charitativní aukci na pomoc africkým projektům této organizace. (heyda)
  • Ujetá trasa: 19 640 km + 230 km na korbě náklaďáku (heyda)
  • Do každého trabantu bylo nainstalováno i rádio, které přehrávalo MP3 jak z CD, tak z USB. Dan Přibáň prý bez hudby nejezdí. (heyda)

Reklama

Reklama