Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

elanius 

všechny recenze uživatele

(21/2019) / Rovnako dobré ako Trabantem až na konec světa ale ten rozdiel 4 rokov je teda v technickom spracovaní vidieť. Nie som velký cestovatel takže polemiku o tom ako moc autentická a úprimná séria o Trabantoch je vynechám. Hodnotím čisto zábavnosť v rámci light dokumentárneho žánru a tu Dan a jeho parta obstojí bez problémov. (7/10) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

po všech stránkách zábavnější a celkově z "dokumentárního hlediska" rozhodně vyspělejší než Trabantem Hedvábnou stezkou.. výborná hudba navíc zdařile pomáhá dotvářet atmosféru skutečného dobrodružství a ve finále nakonec nezbývá nic jiného, než smeknout před touhle skupinkou nadšenců, která se i přes tuny překážek nebála splnit si jeden velký sen.. jednoznačně palec nahoru! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně zajímavé, africký cestopis a bez machrování cestovatelů. Sympatické, obdivuhodné, poučné, osvěžující. I já jsem měl trabanta, ale netroufl bych si s ním ani do Rakouska.... K dokonalosti mi tu přece jen chyběla trošičku větší hloubka (myslím, že by byla možná i při omezenosti časového prostoru dokumentu) ohledně charakteristiky a mentality lidí v jednotlivých zemích, zvláště vlivu náboženství. ()

tahit

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutkem, s odpovědností mohu říci, že taková odvaha se dnes již málo vidí, prožít si špetku dobrodružství v jedenadvacátém století jako doktor Emil Holub. Může být něco krásnějšího? Tak je to víc, než překvapující, splnit si velkolepý sen v bakelitové legendě z NDR. Riskli to a teď na to můžou vzpomínat celý život. Takový film dokáže být nejen zdrojem inspirace, ale i lákadlem pro odhodlané cestovatele s toulavou krví. Upřímný dík vzdávám oběma posádkám trabantů za vzrušující zážitek z tohoto jedinečného kontinentu, který navzdory nelehkým podmínkám projeli s humorem. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Spíš než o dokument v pravém slova smyslu se jedná o hodně krátký sestřih z jedné neobyčejné dovolené. Pro zúčastněné se bezpochyby muselo jednat o úžasné dobrodružství plný zážitků a poučení, na diváka se jim to však příliš přenést nedaří. Jedním z důvodů je stopáž, druhým pravděpodobně malé zaujetí dobrodruhů. Dokumentární výstup je tu jen vedlejším produktem celé akce. Faktem je, že celému dobrodružství by více slušel seriálový formát, ve kterém bychom se mohli přinejmenším postupně seznámit s odlišnostmi jednotlivých afrických zemí a sledovat peripetie protagonistů. Trabantem napříč Afrikou není ve své podstatě špatný snímek, dokáže zaujmout a na počátku hýří energií. Je však málo souvislý a je z něj jasně patrné, že spoustu zajímavých situací nám zůstalo skryto. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)
  • Expedice jela trasu: ČR, Německo, Rakousko, Itálie (nalodění v Janově), Tunis (vylodění), Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a Jihoafrická republika. (heyda)
  • Na otázku proč se expedice vyhnula Demokratické republice Kongo a Zimbabwe odpověděl ´“náčelník´´ a vedoucí expedice Dan Přibáň přibližně takto: „No Demokratické republice Kongo se vyhýbáme, protože nám to nepřijde úplně bezpečný a Zimbabwe, protože Mugabe je prostě blb a všechny ty peníze, které bychom tam dali, by šly do toho režimu.“ (heyda)

Reklama

Reklama