Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller s hororovým nádychom. Španielom tieto veci vychádzajú, spomeniem výborný thriller El Cuerpo alebo horor Sirotčinec, v ktorom hrá rovnako ako v tomto filme skvelá Belén Rueda. Film má neskutočne silnú atmosféru, ktorá vás vtiahne do deja a nepustí až do samého záveru. Je tu niekoľko zvratov a do poslednej chvíle divák háda, kto je ten záhadný muž. Niektoré scény sú doslova hororovo mrazivé a aj niektoré čistokrvné horory môžu takúto atmosféru len závidieť. Nie je to film, ktorý by prepisoval dejiny filmu, ale vtiahol ma do deja tak, že mu jednoducho musím dať plný počet. 100%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existujú neviditeľní ľudia. Nepamätáme si ich. Na ulici do nich vrážame. Nepočujeme ich otázky. Sú bez energie. Bez svetla. Vákuum.“ Producent Guillermo del Toro a skvelá španielska mama Belén Rueda si parádny SIROTINEC užili až do takej miery, že si o 3 roky dali ďalšie rande. A znova dopadlo výborne, ak nie ešte lepšie. Del Toro tomu ako šéf produkcie dodal odvahu, akú každý poriadny horor potrebuje. A Belén Rueda zasa dodala cit, nežnosť a ženskú silu. Spolu sa im podarilo vytvoriť asi zatiaľ najlepší slepecký napinák nervov, aký som videl. Možno by som negatívne vypichol dvojhodinovú dĺžku a miestami je toho strašenia paradoxne priveľa, až začnú desivé scény stagnovať, čo je bizarné. Ale výborné herecké obsadenie, kvalitne napísané postavy (u Španielov ženy nie sú hysterické kravy a chlapi zbabelci, to je veľmi fajn a osviežujúce), napínavý scenár a hŕstka fakt nepríjemných scén, to ťahajú na 80%. Snímka je TAK psychologicky prepracovaná, až paradoxne prestáva byť hororom (toto mal podľa mňa už aj SIROTINEC a iné del Torove filmy, v čele s DEVILOM a FAUNOVÝM LABYRINTOM) a stáva sa smutnou reflexiou smutného sveta. Aby som napodobnil pesničku od Elánu: dospelý horor dospelých ľudí (pre dospelých ľudí, o dospelých ľuďoch). ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillem Morales, Oriol Paulo .. Poctivý thriller, který táhnou dvě podstatné věci. Španělka Belén Rueda, která, ač mnoho filmových rolí zatím nemá, dokáže každou šanci absolutně využít a dle mého její kariéra ještě hodně poroste. Herecké i jiné kvality má velké. A Guillem Morales, jak svým zajímavým scénářem, tak zejména řemeslně a stylově poctivou režií, která - vzhledem k tomu, že jde prakticky jen o mírně pokročilého režiséra - ještě nedosahuje čisté a vytříbené úrovně, ovšem i tak má své přednosti, nápady, často velmi hustou atmosféru a především je zde příslib, že jako tvůrce ještě nevyložil všechny své karty na stůl. _ Važte si svých očí! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Atmosferická a formálně neodbytně blížící se k dokonalosti pecka, které občas nohy podráží slabší scénář s ne zrovna objevným námětem a přílišné tlačení na pilu pohádkovosti. Jinak nelze Juliiným očím vytknout nic - zatímco americká rozbředlá hororová scéna se ztrácí v odpadlišti sequelů a remaků, ve Španělsku stále dokazují, že patří mezi světovou špičku. Tolik režijních nápadů a kreativity, které se navíc nestávají samoúčelnou exhibicí, ale chytře pasují do příběhu, jenž si zdatně pohrává s kontrastem slepých a "neviditelných" lidí, se totiž jen tak nevidí. Výtečná hra s divákovými smysly a parádně natočený horor, který nemůže zůstat bez povšimnutí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ona měla Julia něco s očima? Já se nedostal nad její výstřih, sorry jako. Film je to príma, já se ale krom háčkování v životě nenaučil ještě jak se vypořádat s tím, když má reálná postava nadpřirozené schopnosti. Je to pro mě jako stavět sněhuláka z prašanu. Navíc průhledná měla být Juliina blůzka a ne scénář, samotná atmosféra bez překvapení je mi k prdu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama