Reklama

Reklama

Knights of Badassdom

Trailer 1

Skupinka zapálených larpových (Live Action Role-Playing) hráčů prožívá fantasy světy především ve své mysli a na akcích, kde si s ostatními hrají na hrdiny. To se ale změní v okamžiku, kdy omylem vyvolají z podsvětí succubu. Následky, se kterými se budou muset vypořádat, jsou reálnější, než si kdy dokázali představit.
Komedie Joea Lynche je splněným snem geeků a larperů nejen díky své zápletce, ale i hereckému obsazení. Mezi protagonisty hlavních rolí totiž najdeme taková jména jako Ryan Kwanten (True blood), Summer Glau (Firefly) nebo Peter Dinklage (Hra o trůny). (Drirr)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

inutihar 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mi to připomnělo britské Zabijáky lesbických upírek a to jak obsahem, tak provedením. Knights of Badassdom jsou o něco více našláplí, zejména co se týká gore, ale zejména druhá půlka je scénáristicky dost chatrná a i technické provedení hapruje. Škoda, fakt to mělo potenciál. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Knights of Badassdom jsem měl dlouho v merku a docela jsem se na tuhle komedii těšil. Navíc jakožto dlouholetý hráč larpů to vlastně byla povinnost a upřímně mohlo to být horší, ale bohužel i lepší. První půlka filmu mě doslova přikovala k židli. Supr hlášky, prostředí larpů a partička nerdů, kterou si zamilujete na první pohled. Bohužel druhá půlka trochu pokulhává a z příjemné komedie se stává spíš „crazy mix“ I přesto ale KoB doporučuji. Pro hráče larpů povinnost, pro filmové fajnšmekry pouze ze zvědavosti. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bože to byla volovina :D Málem jsem přemýšlel i o třetí hvězdě (+3 ke Zpomalení času). Nápad byl dobrý, epický LARP sraz se dílem magie a náhody zvrhne v boj s démony a boj o přežití. Bohužel se to zvrhává jen v béčkovou vyvražďovačku s pár lidmi v hlavních rolích. Čekal jsem od toho skutečně něco, jako že všichni budou přeneseni někam, kde se jejich vymyšlené zkušenosti a schopnosti stanou skutečnými a ty rozkmotřené strany bitevního pole budou muset spojit síly ve snaze zničit a zahnat zlo. Prostě něco ve stylu "Fatntasy LARP skutečností". Ze začátku to tak i vypadalo, skupina mimoňů se sejde na parkovišti u lesa a žijí svými rolemi, ale pak to bohužel upadalo někam, kde to končit nemělo a začalo se to brát... vážně.A to vážně nebylo dobře. (SPOILER!) Alespoň jsem čekal, že zlem zabití povstanou nebo že čaroděj, do té doby 26. úrovně, skutečně použije uzdravujících lektvarů a kouzel. A ono prd. (/SPOILER) Prostě škoda, mohla to být zajímavá fantasy-dobrodrůžo-nejen-komedie, u které by se případná lacinost dala oželet a možná i zakecat právě LARPem. Prostě škoda, no. A ten konec byl už fakt jako ehm, no. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dám 4, lebo... lebo :-) Aj som sa smiala, aj som sa bála. Tvorcovia si vymaznali aj detaily a počas celého filmu bolo vidieť, ako si to všetci užívali a spravili si túto milú spomienku na mladosť - ale aj hororové komédie 80. rokov - pre radosť a na pamiatku, sebe i fanúšikom. Ešte aj tá sukuba bola v retro duchu, hoci som pôvodne čakala najmodernejšie počítačové triky. Obludka mi skôr pripomenula Polymorfa z Červeného trpaslíka :-) Ale tak to má byť a toto je jedna milá žánrovka, ktorá by sa rozhodne mala premietať na conoch ako "treat" :-) Naj hláška, výkrik Petra Dinklagea: "AND THERE BE MONSTERS IN NEED OF PUMMELIN'!" :-D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád nadšencov LARP-u, oceňujem ich zápal pre svet fantasy a vytváranie si svojho vlastného sveta. Ale tento snímok je slabý po všetkých stránkach. Miestami to bolo tak naivné a šialené, až som mal dojem, že sa nejedná ani tak o komédiu ako skôr o slabú, prihlúplu paródiu. Dejová linka ešte ako-tak, aj keď tá sukkuba mi do fantasy moc nepasuje, ale dobre, to sa ešte dá preglgnúť. Tá maska však bola hotová katastrofa. Ešte aj najodfláknutejšie a najlacnejšie masky kdesi na karnevalovej škôlkárskej akcii sú na kvalitatívne vyššej úrovni. Film som si pustil hlavne kvôli P. Dinklagemu, ten ešte ušiel, ale ostatní "neherci" na celkovom pozitívnom dojme ubrali ešte viac. Na druhú stranu, potešilo pár vydarenejších gore momentov, nešlo o nič extra, ale v tej kope negatív mi to prišlo ako veľký krík voňavých ruží určených pre anglickú kráľovnú. 35/100 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Herci hlavních rolí před natáčením absolvovali sezení o LARPu, přičemž nejúspěšnější byl Peter Dinklage. (Amarria)
  • Režisér Joe Lynch se od filmu distancoval poté, co studio IndieVest film odložilo a přestříhalo. (Hal_Moore)
  • Natáčelo se v červenci 2010 v okolí Spokane, druhého nejlidnatějšího města státu Washington. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama