Reklama

Reklama

Cesty domů

(seriál)
Rodinný / Drama
Česko, (2010–2015), 345 h 15 min (Minutáž: 51–67 min)

Hrají:

Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Petra Horváthová, Milan Bahúl, Petr Konáš, Ladislav Hampl, Miluše Šplechtová, Jan Zadražil, Stanislav Havrda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(359)

Obsahy(1)

Nová moderní rodinná sága Televize PRIMA autorů Barbary Bulvové a Jana Coufala v režii Jiřího Adamce zavede diváky mezi dvě znepřátelené rodiny. Cesty domů vyprávějí silný emocionální příběh o jejich nepřátelství. O nepřátelství na život a na smrt. Kořeny rodové nenávisti sahají do temné minulosti; příběh, který se divákům otevírá, se ale odehrává právě teď… (TV Prima)

(více)

Recenze (220)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodnocení si nechám na později, až uvidím víc dílů...Každopádně jde o klasický seriál, který zpracovává již mnohokrát ztvárněná témata. Nabídnout může dobrou hudbu a několik nadprůměrných hereckých výkonů (Švehlík, Etzler, Dolanský, Štěpánková). Ačkoliv nejsou Cesty domů převratné dílo a nijak nevyčnívají z dlouhé řady seriálů posledních let, vážím si na nich skutečnosti, že jde o českou tvorbu. Pro lidi, kteří tráví večery u televize (ať už sami nebo s rodinou), se jedná o dobrou výplň času, při níž lze vypnout. A o to taky jde, ne? Ne všichni máme denně náladu sledovat kvalitní a oduševnělá dramata. Obávám se však, že postupné prodlužování a dotáčení dalších sérií rapidně sníží aspoň tu kvalitu, kterou úvodní řada má. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Cesty Primy jsou nevyzpytatelné a tak se bohužel tým nějakých skutečných odborníků na masovou zábavu vrhl směle do další práce a dal stvořiti sitcom Cesty domů. O to je vtipnější, že domů nikdo nedošel, stále se ti lidé bincají po studiu a tvoří a tvoří. Nekonečně mnoho dílů nás ještě čeká a tak nezbývá, než stanici vymazat ze své televize a nahradit zábavu něčím hodnotnějším, třeba procházkou po střepech, přiškrcováním nebo plováním v septiku. ()

Reklama

FireTight odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo to takovou reklamu, až mě to přinutilo se na tu "exkluzivní předpremiéru" podívat. A to jsem neměl dělat. Hned během prvních minut mne rozesmála pasáž na dálnici (hlavně ten záběr z toho vrtulníku vypadal jak stáhnutý z YouTube) a rozčarování pokrčovalo dál. Naprosto amatérské výkony většiny herců (těch pár slavnějších jmen to vážně nezachrání), trapné, vyčpělé dialogy, příběh jak vystřižený z jiné české novodobé telenovely... (Pojišťovna, VKV, Rodinná pouta, atd.) nebo Vojtek co by v roli "zpěváka" titulní skladby (ale abych nežral, ta je v instrumentální verzi docela hezká). Dokonce jsem se v polovině dílu vyjádřil v tom smyslu, že VKVčka proti tomu byly jak z hollywoodský produkce a to asi hovoří za všechno. Za co teda tu jednu hvězdičku? Byla v tom jen jedna reklama, vše se odehrává v hezkém baráku, za těch pár kvalitnějších herců (Etzler, Potměšil a Švehlík) a... a to je vlastně úplně všechno. UPDATE (27.10.2010): Tak jsem se podíval na pár dalších dílů a musím jít s hodnocením dolů. Všechny díly jak na kolovrátku, řešení té stejné věci pořád dokola (a vůbec nevadí, že už byla vyřešena, dáme si to s radostí znova) a navíc TOTÁLNĚ prkenná a nesympatická Pavla Vitázková!!!! Ale to bych pořád tak nějak přežil, ale že si tvůrci dovolil tento seriál označit za "pokračovatele nejlepší české tradice" ???? AHA, TOHLE srovnávat třeba s "Hříšní lidé města pražského" nebo "Nemocnice na kraji města"? AHA!!! ()

sima275 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jednou za asi 3 měsíce jezdíme k babičce a tam to občas vidím. Někdy to dokonce slyším ze spodního patra z našeho domu a tak jsem se podíval na asi 3 díly a musím říct, že to bylo doopravdy hrozné. Hloupější scénář už asi udělat nejde a horší herci možná už asi nejsou. Tohle si zaslouží doopravdy odpad! 0% ()

dolin1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Přijde mi, jako by zde hodnotili rozzuření pubeťáci, kterým si dovolí maminka místo 45. dílu kriminálky Las Vegas IX pustit tento seriál - tak jdou a daj mu aspoň odpad! na CSFD. Přitom tento seriál má výbornej scénář, po dlouhé době uvěřitelné, nevykonstruované zápletky a dobře napsané dialogy, kvalitní (většinou) herecké výkony... Je to o dvě třídy nad Ordinací v růžový zahradě a o třídu nad Pojišťovnou štěstí i nad novejma řadama Nemocnice na kraji města. Snad se dá kvalitou přirovnat ke starý Nemocnici na kraji města - tzn. žádnej zázrak, ale koukatelnej seriál, kterej baví, čas v seriálu i u něj příjemně utíká. A o tom to má být... Dal bych 3 hvězdy, kdyby tu měl rozumný hodnocení - takhle za ****. P.S.: Doufám, že se definitivní počet dílů zastaví někde kolem 40, natahovaná kaše nikdy kvalitě nepřispěje... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (21)

  • V hospodě, která byla vytvořena v ateliérech, se vypilo 1 000 litrů nealkoholického piva a 15 000 šálků kávy. (M.B)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama