Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný priemer, ktorý vás neohúri ničím novým, z čoho by ste padli na zadok, ale ani nebudete musieť pri sledovaní krútiť hlavou nad sebou samým, že čo som si to ja blbec vybral za film. Jedná sa totižto o taký typ filmu, ktorý bez ujmy znesiete na jeden krát pozrieť, nájdete v ňom aj určité pútavé prvky, ale znova by ste sa k nemu už nedostali, ani ho príliš neodporúčali svojim blízkym. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco se něžně sál absces, přiopilí hoši rozverně dováděli na podlaze a z asistenta se stával partner (až to vypadalo, že za předponou „hom“ nebude jen unkulus), o mizanscénu tradičně pečující McGuigan oděl známou historku Mary Shelley do kabátu z krejčovství na Baker Street. Bez znepokojivé atmosféry, neuceleně a s monstrem, které vypadalo jako Kryton po zkratu tříselné zásuvky. McAvoy se snažil situaci zachránit ceněním zubů a uslzenými pohledy z rejstříku Lea DiCapria, ale kde nic není, ani výboj blesku nepomůže.. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moderný pohľad na SHERLOCKA HOLMESA ( 2009 ) mala väčšina divákov rada, podobne pojatý príbeh o stvoriteľovi ,,mŕtveho života,, už ale zdvíha žalúdok množstvu rovnakých čumilov. Poviem vám, že na pokrytecké žvásty som už dávno zvyknutý. Takže prosím dámy a pánov, ktorý sa nevedia rozhodnúť čo im presne sedí, hoďte si nejakého toho panáka na rozšírenie obzorov a vedzte, že táto neškodná zlátanina romance a ( akčného ) hororu, nieje zďaleka taká ohavná, ako si to myslíte. Možno by vám to sedelo viac s našimi ´´geniálne´´ talentovanými domorodými hercami ( viď obsadenie ktoréhokoľvek dnešného slovenského seriálu ). ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Já nevim, přečetl si režisér scénář ? Vlastně i herci, vždyť téma je pořád tak atraktivní, zvlášť s dnešními možnostmi, ale co tohle doprdele bylo ? Taková výprava, oživený Londýn 19. století, šílený vědec, Frankeinsteinovo monstrum, možnost na skvělej horror a vono z toho vyleze takovýhle... špatný. 4/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže, kdo mi dokáže rozumně vysvětlit, proč má Victor Frankenstein tak slabé hodnocení?:) Jasně, srovnávat s kultovním filmem s Borisem Karloffem se to prostě nedá, ale proč se taky všechna velká díla, co již jednou byla natočena, musí srovnávat s těmi novými? Pro mě snímek excelentně fungoval po všech stránkách. Moderní, dynamická, vizuálně úchvatná a herecky fenomenální podívaná. James McAvoy je opět maniakální a jeho ztvárnění Victora Frankensteina je dokonalé. Ten kluk je sakra excelentní herec. Daniel Radcliffe se svou postavou věrného Igora drží tak trochu při zemi a je tak velkým protikladem "šíleného vědce." Chemie mezi nimi funguje výborně, jo James to s chlapama umí:) Možná, že to začalo McBenders:) Andrew Scott shodil Moriartyho kabátek (ale vypadá přitom úplně pořád stejně:) a dal se k Scotland Yardu. Paul McGuigan, který natočil jedny z nejlepších epizod kultovního Sherlocka, si svůj styl nechal i pro Victora. Já jsem spokojená, všechno to hodně drží svým výkonem James McAvoy a on je také možná jedním z hlavních důvodů, proč se mi film tak líbil. Je to stará klasika hozená do slušivého, působivého vizuálního kabátku a já vlastně docela chápu, proč spousta diváků tento film zcela ztrhala. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)
  • Autorkou dekorací je filmová architektka Eve Stewartová, která představila Viktorův byt/pracovnu/laboratoř jako masivní prostor, odrážející průmyslovou revoluci, kdy stroje nabíraly velikosti budov. Tyto scény byly natočeny v londýnské čerpadlové stanici Crossness, která byla postavena v roce 1865 jako součást hlavního kanalizačního systému viktoriánského Londýna. (Zdroj: CinemArt)
  • Filmová produkce bouřek kreativně využila pro jednu z ikonických scén filmu - stvoření netvora a podpořila tak i nejúchvatnější filmovou dekoraci: interiér hradu a laboratoře, kde Viktor přivede jeho "experiment" k životu. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama