Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Drama? Kde? Sice nejsou rodinné komedie zrovna moji oblíbenou disciplínou, ale tento příběh nebyl špatný ani nudný. Člověk si u něho odpočinul a když si v průběhu skáknul na malou vůbec o nic nepřišel. Možná je film o delfínavi založený na pravdě, ale jestli má příběh u mě vyvolat lítost, tak to ani omylem. To by se pak mohly točit filmy o ježkovi bez bodlin nebo želvě bez krunýře. Prostě to na mě nezapůsobilo a kapesník zůstal suchý. Celkově 40% ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Aneb zachraňte zimu v roce 2012. Co si budeme povídat. Vyrůstali jsme na Willym a žrali každý jeho nový příběh ať byl sebeinfantilnější. Delfíní ocásek je ovšem v lecčem trochu jiný. Poukazuje na fakt že když člověk, zvíře, ryba a sakra klidně i rostlina chce dokáže neuvěřitelné věci. Chce to zatnout zuby a makat na sobě. A ano je to film který bych s přehledem pouštěl svým dětem aby viděli jaké hodnoty mají ve skutečnosti cenu. Charles Martin Smith zvládl režii na výbornou, herecké výkony jsou příjemné a dědeček Freeman dokresluje krásně celkovou atmosféru. Tak Zimo...ať ti ocásek slouží! ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Co to je? Vždyt to byla strašná sračka! Spoil: Naivní příběh s dítětem, vyvrhelem bez přátel, přijde delfín a najednou má na konci dokonce proslov před třeba 500 lidmi. K totálnímu odpadu mi chybělo snad jen to, že by se dala jeho matka s jejím otcem dohromady. A tomu ani nepřidával naprosto katastrofální dabing těch dětí. Snad se pustím do pátrání jak zní v originálu. Místní hodnocení mě opravdu překvapilo... SA ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se cítil nějak naměko, a tak jsem se rozhodl, že se dorazím nějakým citově vyděračským dryjákem. Po delší době jsem taky potřeboval pročistit slzné kanálky, a proto jsem šáhnul po Dolphin Tale, který jsem si na podobné chvíle schovával už pěkně dlouho. Konečný efekt se dostavil. Slzy mi kanuly jako po dávce pepřového spreje a hora papírových kapesníků se předemnou úctyhodně vršila. Příběh tichého chlapce a postiženého delfina, kteří pomohou jeden druhému mě opravdu dojmul. Je natočený moc pěkně, dojemně a citlivě s dobrými herci v čele se sympatickým adolescentem, který nakonec uspěje tam, kde dospělí selhávají. Jo, proč ne, sem tam takový rodinný film není naškodu. Ale pro někoho kdo považuje za vrchol světové kinematografie Cameronovy Vetřelce a při Avangers se v kině baví jako malý capart, by se hodnocení ve všední dny, kdy jsem při smyslech, pohybovalo někde kolem tří hvězdiček. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný film určený hlavne deťom, ale vďaka dobrému a hviezdnemu obsadeniu sa nebudú nudiť ani dospelý. M. Freeman i menšie úlohy vždy dokáže nejakým spôsobom pozdvihnúť a poteší i fakt, že film je točený podľa skutočnej udalosti. V záverečných titulkoch sa objavujú skutočné zábery skutočných postáv. Dosť ma znechutil chlapcov rozhovor s bratrancom, takýto prejav z detských úst je prinajmenšom nedôveryhodný. "Myslíš si, že si jediný kto trpí?" Každopádne ide o príjemný film, ktorému som však hviezdu ubral po tom, čo som tesne po ňom videl rodinný film ešte lepší - Bella a Sebastián. Nakoniec 60%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)

Reklama

Reklama