Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (327)

heyda 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film především v tom, že hlavní postava je nesmírně nesympatická kráva. Ale je to Charlize Theron a její sex appeal sahá až do vesmíru, takže má to něco do sebe. Škoda, že krom vyhrocené oslavy tam není moc výjimečných momentů. Přesto silné 3 hvězdy. Ale bacha je to spíš drama, rozhodně né komedie. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů,které nerad hodnotím,protože se mi líbí i nelíbí zároveň.Mezi pozitiva snímku řadím Charlize Theron,depresivní atmosféru v začátku filmu a invalidního,ošklivého podivína s palírnou v garáži.K negativům patří postupný úbytek depresivní atmosféry,ošklivý pes a zjištění,že když film skončí,nemám tušení,proč byl natočen.Takže dávám plichtu a jdu od toho. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Všetko ťahá Charlize Theron, ktorá je dokonalá nezrelo-depresívno-frustrovaná mrcha a charizmatická spisovateľka zároveň. Jej obsadenie je veľkou devízou, je tvárna a menlivá tam, kde je to potrebné. Príbeh je sám o sebe miestami trochu ťažkopádne podaný, ale vzhľadom na to, čo chce povedať to asi musí tak byť. Prežívanie hlavnej hrdinky odzrkadlujú jej rozladené reakcie a celý príbeh je vlastne len o nej. Ono to môže stačiť na výborný film, ak by sa nestavilo na prílišnú dejovú polopatickosť, bola by som o niečo spokojnejšia. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Stalo sa to. Najslabší Reitman. Dôvod ale nie je ten, že by to bol zlý film. Herecké výkony sú zase raz fantastické a celé sa to nesie v realistickom duchu, bez zbytočného pátosu, alebo sentimentu. Film je obyčajným filmom o hľadaní seba samého, ktorý to ale celé hrá na ľudskejšiu a tým pádom aj úprimnejšiu rovinu. Problém je v tom, že prvú hodinu sa tam nedeje nič, čo by vás chytilo za srdce. Aj keď sú charaktery pevne rozostavené a ľahký humor ich v mnohom definuje, sú až tak pevne ukotvený v príbehu, že nás nemajú veľmi čím prekvapiť. Theron je naivná baba, vracajúca sa z mesta do zapadákova v ktorom vyrastala a v ktorom ju nikto nemá rád, aby dostala naspäť svoju starú lásku, ktorý je už šťastne vydatí a s dieťaťom. Patton Oswalt je zase stroskotanec a mrzák, ktorý sa neustále na niečo sťažuje a vo vzťahu ku Mavis(Theron) pôsobí ako mentor a hovorí jej to čo jej iný nepovedia. Ale až poslednú polhodinu začnú postavy aj príbeh smerovať niekam inam. Do inej - významovo bohatšej a dramaticky dokonalejšej roviny. Posledných 30 minút bolo úžasných a minimálne dokázali, že Reitman natočil ľudský a pútavý príbeh. Prvá hodinu mu podlamuje nohy hlavne vďaka scenáristickej snahe ukázať niečo staré novým spôsobom. Čo sa s časti vlastne aj podarilo. Young Adult sa tak stáva filmom, ktorý nie je tak veselý a krásny ako Juno, ani satirický ako Thank you for smoking a k myšlienke a dokonalosti Up in the Air má tiež ďaleko, ale jeho striedmosť, pomalosť a precízne herecké výkony z neho robia príjemnú žánrovú jednohubku, ktorá v správnom čase môže chutiť naozaj vynikajúco. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Bordelářka Mavis si chce poklidit v životě, a když už se do toho dala, proč nepřetáhnout prachovkou i nějaké ty další - ne nepodobná hrdinkám svých neúspěšných teen románků, vtrhne do navždy ztracených středoškolských časů silou úklidové čety, aby přes bývalou lásku hledala dospělost a štěstí, netuší, že se čas v rodném městečku nezastavil na sladkých šestnácti, a tak se přes všechnu falešnou slávu i dokonalé maskování místo královny střední vrací možná ten největší outsider... Příjemné zadostiučinění pro bývalé školní zatracence, přes které však díky kráse a výkonu Charlize Theron může prodoutnávat dosud nevyhaslá jiskra obdivu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Červený Mini Cooper Mavis Garyové (Charlize Theron) je identický s vozem, který postava Charlize Theron řídila během závěrečné honičky ve filmu Loupěž po Italsku (2003). (Conspi)
  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)
  • Vo filme zaznie aj skladba "We've Only Just Begun" od kapely Carpenters, ktorú použili aj v horore Pokoj 1408 (2007). (Archvile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama