Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (327)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že scénáře Diablo Cody jsou mi charakterově a myšlenkově nejbližší. A postava Charlize Theron zatím nejvíc ze všech. V 37 budu úplně stejnej, to mi věřte. Reitman je prostě pořád stejnej borec, točí si nezávisle a dovolí si věci, který byste v hollywoodské produkci čekali jen horko těžko. Vynikající. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Stalo sa to. Najslabší Reitman. Dôvod ale nie je ten, že by to bol zlý film. Herecké výkony sú zase raz fantastické a celé sa to nesie v realistickom duchu, bez zbytočného pátosu, alebo sentimentu. Film je obyčajným filmom o hľadaní seba samého, ktorý to ale celé hrá na ľudskejšiu a tým pádom aj úprimnejšiu rovinu. Problém je v tom, že prvú hodinu sa tam nedeje nič, čo by vás chytilo za srdce. Aj keď sú charaktery pevne rozostavené a ľahký humor ich v mnohom definuje, sú až tak pevne ukotvený v príbehu, že nás nemajú veľmi čím prekvapiť. Theron je naivná baba, vracajúca sa z mesta do zapadákova v ktorom vyrastala a v ktorom ju nikto nemá rád, aby dostala naspäť svoju starú lásku, ktorý je už šťastne vydatí a s dieťaťom. Patton Oswalt je zase stroskotanec a mrzák, ktorý sa neustále na niečo sťažuje a vo vzťahu ku Mavis(Theron) pôsobí ako mentor a hovorí jej to čo jej iný nepovedia. Ale až poslednú polhodinu začnú postavy aj príbeh smerovať niekam inam. Do inej - významovo bohatšej a dramaticky dokonalejšej roviny. Posledných 30 minút bolo úžasných a minimálne dokázali, že Reitman natočil ľudský a pútavý príbeh. Prvá hodinu mu podlamuje nohy hlavne vďaka scenáristickej snahe ukázať niečo staré novým spôsobom. Čo sa s časti vlastne aj podarilo. Young Adult sa tak stáva filmom, ktorý nie je tak veselý a krásny ako Juno, ani satirický ako Thank you for smoking a k myšlienke a dokonalosti Up in the Air má tiež ďaleko, ale jeho striedmosť, pomalosť a precízne herecké výkony z neho robia príjemnú žánrovú jednohubku, ktorá v správnom čase môže chutiť naozaj vynikajúco. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná a ještě lépe Charlize Theron zahraná postava Mavis povyšuje tohle komediálně laděné drama alespoň na lehce nadprůměrnou záležitost. Musím ale předeslat, že Reitmanovy předešlé kousky Juno i Děkujeme, že kouříte mě za srdce rozhodně nechytly, Lítám v tom se mému vkusu sympaticky přiblížilo a Znovu a jinak ho zase příjemně podráždilo. Reitman znovu na můj vkus tak trochu zůstává chladným a zase ne všechny motivy (někam) dotáhne. Stejně jako kdysi úspěšná spisovatelka Mavis píše brakové knihy, tak i Reitman předkládá záměrně brakový námět s pochybným poselstvím, místy je hůře čitelný a osobitý. Přesto nabízí sžíravou a hořkou sondu do deprimované hrdinky, která marně loví svou dávnou lásku, chová se u toho nedůstojně, sobecky. Reitman trochu jinak, Theron pečlivá ve výběru rolí opět naprosto výborná (oscarová nominace překvapivě schází)!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je na obrazovke ešte len 30 sekúnd a divák vie o jej postave prvé-posledné. A tak sa to má s jej výkonom po celý čas, kedy z tej obrazovky vlastne ledva zlezie. "One woman show" v naviac aj v ostatných ohľadoch výbornom filme, ktorý napriek extrémnemu charakteru hlavnej postavy zostáva uveriteľný a je teda s čím sa zžiť, čomu sa pousmiať a pri čom zmrznúť až do morku kostí. Zvlášť ak je vám dnes tých 30-40. A pokiaľ v mnohých prípadoch tento typ príbehov končí zvláštne, akoby do prázdna, tak tu, cez posledný dialóg v kuchyni a jeho pointu, predviedol Jason Reitman taký elegantný kúsok, že vo mne nezostala ani len príchuť pachuti, naopak, labužnícky som mľaskol jazykom a tetelím sa vlastne doteraz. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)
  • Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj. (SarumanKo)
  • Filmový štáb natáčel i v okolí světově proslulého mrakodrapu Churchill Apartments v Minneapolis. (Conspi)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama