Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Wahlberg mi jako absolutně vyšinutý magor sednul dokonale a měl by si takovou roli někdy zopakovat. Jak sladce ze začátku ten jejich vztah vypadal a jak to dopadlo...Nejvíce mě dostala scéna v lese když si Mark doběhne kamaráda své milé a pak scéna se psem (všichni jistě ví) . Osobně u takovýchto filmů koukám hlavně na výkon psychopata protože může být vše parádní ale k čemu to bude když záporák bude působit neuvěřitelně a trapně. Toho se tady ale opravdu nemusíme bát protože to jak Mark zvládl svou roli je naprosto bravurní výkon a zopakuji to ještě jednou : Chci aby si podobnou roli zopakoval. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Je to sice námětová tak trochu obdoba Mysu hrůzy (a najdou se i styčný body s Peckinpahovými Strašáky nebo Divokou řekou), která působí občas dost televizním dojmem (to ale možná dělá to, že sem to viděl v televizi...), každopádně ale skvělé tempo vyprávění, dávkování napětí a úžasně klaustrofobický závěr. William Petersen alias Gil Grissom ze CSI Las Vegas má úplně výborný charisma a celou dobu jsem mu stoprocentně fandil (zatímco ve Scorseseho filmu jsem občas popřával sympatií i úžasně krvežíznivýmu De Nirovi). Reese je krásná a Mark ukazuje i druhou stránku tehdy ještě spíše populárně hudební hvězdičky. Je to celý dost béčko, všechno už tu v nějaké obdobě bylo, přesto se na to skvěle kouká. Jedině snad ta vrcholná poplatnost oficiální ideologii mě dost rušila - tatík architekt bezpečnostního vybavení + spanilá dceruška - úchylák z děcáku = pěkný průser, jehož závěrem ale v hollywoodským filmu prostě nemůže být nic jiného než opětovné nastolení počáteční příběhové i společenské rovnováhy. Zábavnější by mi určitě přišlo, kdyby Marky Mark hrál sousedovic milionářského synka... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, príbeh je dobrý, ale problém bude asi na režisérskej stoličke. Ako som už povedal, príbeh je dobrý, zaujímavý a napínavý. No čo sa týka samotného filmu, tak mu chýba atmosféra a napätie. Nie že by to tam nebolo, ale nie je to tam v takej miere, ako by taký thriller mal mať. Rozhodne ale odporúčam. Už len kvôli Markvoi či Reese Witherspoon. 70% - 3* ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Marky Mark je tu zo začiatku za slušáka, ktorý svoju partnerku (mladučkú Reese Witherspoon) neskonale miluje a najradšej chodia spolu dosahovať vrchol na húsenkovej dráhe. Keďže, ako všetci vieme, život neni peříčko, veci sa tak trochu poserú a Marky sa ukáže ako grobian a odroň, keďže sa s oteckom nevedia zhodnúť na tom, kto má Reesku viacej rád. Filmová klasika 90tych rokov. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu by se dalo bez mrknutí oka tvrdit, že jde o jeden z nejobyčejnějších a nejtuctovějších thrillerů, kterých vznikalo, vzniká a vznikat bude po desítkách, ne-li po stovkách. Dalo by se to tvrdit, kdyby ovšem Fear nedisponoval několika prvky, které ho z oné obyčejnosti a tuctovosti snadno vyčleňují. Jednak je to tedy opravdu skvěle natočené, a to přestože režisér filmu vsadil především na přímočarost, kdy se nezdržoval ani nějakým komplikovaným rozborem postav, ani zdlouhavým uvedením do děje a všem postavám dal jasnou a nezaměnitelnou charakteristiku, tak přesto všechno ale dokázal svůj film zpracovat nakonec opravdu svižným, zábavným a v mnoha momentech dechberoucím stylem, s několika fakt mrazivými momenty a celé to postupně dovést až do perfektně vygradovaného finále, kde se napětí dalo až krájet. Ovšem ještě zářivějším prvkem tohoto thrilleru je fantastický Mark Wahlberg, který zde sice teprve svou superhvězdnou kariéru rozjížděl, ale svého psychopatického mladíka ztvárnil naprosto famózně a v několika scénách z něho šel skutečně strach a je velká škoda, že si takovéto postavy nehodí občas i dnes, neboť si myslím, že by v nich byl pořád nehorázně přesvědčivý, stejně jako zde. Takže tohle je zkrátka jeho film a právě jeho výkon je jedním z hlavních důvodů, proč stojí tento, na první pohled obyčejný thriller, určitě za pozornost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Reese Witherspoon a Mark Wahlberg spolu po natáčení jistou dobu chodili. (zajda404)
  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama