Reklama

Reklama

VOD (1)

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohla to být bomba, takhle je to jen lehce nadprůmerný filmeček, který ale stejně potěší. Drew já miluju odjakživa (její dabing je zde děsný), ale hlavně oceňuju celý příběh, který dost možná pomohl k ukončení Studené války mezi USA a SSSR. Ken Kwapis se ukazuje, že nemá moc velký talent, měl by se ještě hodně co učit, ale na druhou stranu A walk in the Woods se mu hodně povedlo :) Tak s přimhouřeným okem za 4 hvězdy, ať nežeru :D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o zachrane velryb, ktore uviazli v ladovom mori. Dokonca spolupracuju vo filme USA spolu so USSR. Ako namet a scenar su len podpriemerne, ale Krysten Bell je aspon sexica a na poriadny heteracky seks je holka ako stvorena. PS : nabuduce natocte film o tom, ako 8 jadrovych krajin spolupracuje pri zachrane 50 hajzlovych pavukov, tupci. Fakt neskutocne o com niekto dokaze natocit film ...... 40 % ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, za normálních okolností bych šel do tří hvězd, ale mnoho místních reakcí se mi zdálo být až přehnaně negativních, takže maličko nadhodnocuji. Dobře, je to (až na jeden nečekaný zvrat) předvídatelné a jde svým způsobem o strašný kýč, ale možná i díky faktu, že líčí příběh inspirovaný skutečnou událostí, na mě film zafungoval - a pozor, to jsem vůči ždímačkám emocí často hodně kritický. Stopáž svižně odsýpala, animace velryb, pravda, nebyla očím lahodící, ale nešlo o překážku, která by zážitek degradovala, hudba pěkná, herci v pohodě a ani ten scénář nebyl úplně debilní - citelný mírný nadhled. Filmařsky solidní, příjemná jednohubka, kterou nic nezkazíte, ani pokud máme averzi vůči Greenpeace. Film je, mimochodem, ve výsledku mnohem lepší, než jak jej prezentují upoutávky. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film Big Miracle nijako nevybočuje z hromady podobných, ale je natočený podľa skutočnej udalosti a preto je jeho hodnota o niečo vyššia. Mám rád veľryby a prial som si, aby to bol skvelý film. Problém je, že v podobných filmoch chýba akékoľvek prekvapenie a nezostáva nič iné len "pretrpieť" 100 minútový film, o ktorom vopred viete ako skončí. Taká Orka zabiják to je už iný level. 60%. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Tomuto, jinak zdařilému filmu strašně ublížila ta hnusná animace, která diváka děsí ke konci příběhu. Tak pohledný, dramatický a vtipný snímek a najednou se polekáte něčeho, co vypadá, jak z nějaké počítačové hry z 80.let. Nechápu, jak to mohl někdo schválit, Kwapis to asi dělal na kwap, nebo došli prachy, ale tohle je fakt otřesné. Ale i přesto musím dát čtyři hvězdy za ten příběh, je to moc hezké. Manipulace ženských s muži, manipulace médií s lidstvem - parádně napsané. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)
  • Natáčení probíhalo na Aljašce. (Weasley)
  • Štúdio Glasshamer bolo požiadané, aby postavilo obrovské pracovné modely troch veľrýb, ktoré dostali prezývku Fred, Wilma a Bam Bam. Asi najväčšou výzvou bolo pre štúdio vyrobiť niečo, čo sa nezačne rozpadať pri mínusovej teplote -20 °C a tak, aby hydraulika stále fungovala. (Cue1)

Reklama

Reklama