Reklama

Reklama

Ztracená budoucnost

(TV film)
  • USA The Lost Future (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 2510, svět zničila apokalypsa. Pro skupinu lidí, kteří přežili, začíná skutečný boj. Obnovené pravěké džungle, lesy, mokřady a pouště zničily všechny stopy po lidské civilizaci. Snaha obnovit lidskou rasu, která by dominovala Zemi, nebude jednoduchá. Brání jim v tom totiž geneticky zmutovaná zvířata i tajemné nemoci. (Filmbox)

(více)

Recenze (71)

Olík 

všechny recenze uživatele

Stačí se podívat režijní filmografii Mikaela Salomona a hned je jasně dáno, na čem budete s the Lost future. Dánský režisér se celou svoji kariéru pohybuje v televizním světě a ke komerčně úspěšné filmařině si nikdy ani nečuchl. Přesto všechno se mu celkem slušně daří balancovat na pomezí kvality a kvantity a nikdy úplně nesklouzl tam, kam valná většina televizních děl……..i když u tohoto filmu to bylo o příslovečný fous. Když se na toto post-apokalyptické future dobrodružství (asi jen bůh ví, proč slovenská distribuce zvolila značně zavádějící název 2012 Koniec světa) podíváte kritickýma očima, najdeme nekonečné mraky chyb. Když však hledáme jen nenáročnou a mozkové buňky nezatěžující dopolední oddechovku, proč ne! Dlouho jsem váhal nad počtem hvězdiček (kdyby to bylo jen trochu možné, dal bych dvě a půl), ale za to, že jsem celé dílko sfouknul na jeden zátah a taky trochu za Seana Beana dávám za tři. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl onen proklamovaný film, který prý točili v kulisách Pána prstenů. Dokonce i s vypůjčenými statisty. Jen to přetavili ve sci-fi. Říkám viděl, ale moc toho nebylo. To zkrátka nešlo. Ano, bylo to blbé. Blbé jak bodovej systém ČSFD. Tedy musím dát odpad. Ale že jsem to neviděl celé, je možné, že na konci z toho byla strhující podívaná plná emocí a nezapomenutelných filmových zážitků. Zvedám na jednu stár, podobně jako film se jednou stár může honosit, totiž Mr. Beanem. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechajme na pokoji slovenských, mimoriadne kreatívnych tvorcov a prekladateľov názvov zahraničných filmov a pozrime sa na film ako taký. Musím však potvrdiť, že ani títo tvorcovia nemajú veľa talentu. A veľmi sa čudujem hercovi Seanovi Beanovi, že úlohu prijal a režisérovy Mikaelovi Salomonovi, ktorý ako keby zabudol akým bol skvelým kameramanom ( PRIEPASŤ ) a príležitostným režisérom ( POVODEŇ ). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Budoucnost lidstva není nikterak růžová. Po hrátkách s (čímsi, genetikou nebo tak něco, nějak jsem to nepostřehl) se na lidstvo snese zhouba v podobě jakési choroby, která ze živých dělá ehm... nemrtvé. Přežije jen několik kmenů, vývojově zhruba na úrovni doby kamenné, a jediné co je může ochránit před jistou smrtí je žlutý prášek (asi kari). Leč toho se zmocnil padouch jménem (to jsem taky nepostřehl, ale to je buřt), který kolem sebe vybudoval Mekku bohatství, zatímco ostatní živoří v jeskyních. Ale to si nenechá líbit mládenec Kaleb, který kromě toho, že je zabouchlý do kočky budoucího vládce kmen, taky jako jediný umí číst, a to už je v boji proti samozvanému vládci polovina úspěchu... To je tak, když si chcete pustit něco lehčího na odreagování. Třebas nějaké dobrodružné scifi. Už nízké hodnocení mne mělo varovat, ale účast Seana Beana mne jakžtakž uklidnila. A neměl jsem tomu věřit, neměl. Sean Bean je na tom už fakt zle, že se musí účastnit něčeho takového, a prachy mu to asi velké taky nepřineslo (nebo se tak alespoň tváří). Zápletka filmu by sice nebyla až tak příšerná, ale její zpracování a hlavně myšlenkové veletoče scénáristy mi chvilkama unikaly (ještě že hrdinové filmu narazili na tak hodnou diktátorovu dcerku, která jim všechno ukázala, tatíka zradila a ají žlutého prášku zapůjčila). No nic, tento film rozhodně nikomu nedoporučuji, snad jen jako instruktážní video pro hollywoodské celebrity, kam až mohou poklesnout... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ztracená soudnost" by byl přiléhavější název, ale mám pro Fazolkovic Šóna pochopení, musel být hodně zoufalý. Předpokládám, že mu ti hajzli z castingu unesli dcery a vyhrožovali, že je pošlou domů poštou rozkouskované ve více balíčcích, jestli taťka Boromir nesvolí k účinkování v koprodukční céčkové srajdě "Lost Future". Mr. Bean sice hrál s nasazením tři dny chcíplého čolka, ovšem kdo by se tím trápil - hlavně když byl film zaštítěn poměrně slavným hereckým jménem! Bylo to nebetyčně blbé - od scénáře, přes masky až ke kostýmům, přesto jsem schopná najít i nějaká drobná pozitiva: hudba sice nepasovala, nicméně netrhala uši, exteriéry byly koukatelné, na několika jedincích mužského pohlaví spočinulo mé oko rovněž se zalíbením... a to bude asi tak všechno. Zdejších 33% filmu sedne jak Rathovi tepláky. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama